Raadsleden: anonieme bronnen moeten zich melden

DRONTEN • Di 7 november 2017 | 23:57 • Dinsdag 7 november 2017 | 23:57
De bronnen die aan Omroep Flevoland hebben gemeld dat de bestuurscultuur in Dronten wordt verziekt door burgemeester Aat de Jonge, moeten uit de anonimiteit stappen. Dat zeggen zes van de acht fracties in de Drontense gemeenteraad in een gezamenlijke verklaring. 

Omroep Flevoland sprak onlangs met een groot aantal bronnen die onafhankelijk van elkaar zeggen dat De Jonge een kwalijke rol speelt binnen de organisatie.Die bronnen willen anoniem blijven, bang voor mogelijke gevolgen.

De fractievoorzitters van VVD, D66, PvdA, ChristenUnie, Leefbaar Dronten en GroenLinks zeggen de signalen ernstig te nemen, maar vinden het belangrijk dat de meldingen uit de anonimiteit worden gehaald 'om onze controlerende taak goed te kunnen uitoefenen.'

De partijen willen daarom dat de bronnen van Omroep Flevoland zich voor 1 december bekend maken en hun verhaal met de raad of een onafhankelijke autoriteit of persoon delen. 

Daarnaast zeggen de fracties in gesprek te gaan met de burgemeester, de gemeentesecretaris en de ondernemingsraad: "Wij zullen hen in deze gesprekken kritisch bevragen over de organisatiecultuur."

Het CDA en de SP pleiten voor extern onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel