Van kerstboom gemaakte parfum is af

ALMERE
Het parfum gemaakt van de grote kerstboom op de Dam in Amsterdam is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het Almeerse bedrijf RUIK heeft de 21 meter hoge Nordmannspar verwerkt tot een frisse geur. 

Broer en zus Noëlle en Boye Dorenbos zijn de initiatiefnemers. Op 10 januari hebben zij de boom in Amsterdam opgehaald en er vervolgens een frisgroene parfum van gemaakt. De 1028 naalden gingen de ketel in en na zes maanden rijpen is de geur vandaag af. 

Zowel de parfum als het flesje zijn volledig plantaardig. Het parfum is alleen op de website van RUIK te verkrijgen. 

 

reacties (5)

 • Datgaathemnietworden

   

  Ene tak fermenteren en opsmukken leuk flesje erbij en dan voor t-e-v-e-e-l geld ver-markten als .... 1028. Een beginneling moet zijn plaats weten en niet gelijk op topniveau gaan opereren. Al de topmerken van deze artikelen hebben tientallen jaren moeten sappelen voordat deze het huidig niveau hadden bereikt. Men maakt hoog uit kans op de Chinese markt om te slagen daar wordt Europa geadoreerd in alles wat naar nostalgie ruikt.

  reageer
 • Jan

   

  Zal een echte kaskraker

  reageer
 • Loperio

   

  Ook dit superidee kost weer duizenden euro's, allemaal betaald door de flopriade, dus eigenlijk door ons. zal wel door de gemeente worden uitgedeeld.

  reageer
 • Joke smile

   

  130 euro voor een flesje. Die zijn een beetje de weg kwijt daar.

  reageer
 • Djinx

   

  Hatseflats! 135 euro per flesje.. Leuk idee, maar beetje prijzig om van mee te genieten😮

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert