Burgemeester naar Slovenië voor conferentie circulaire economie

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind reist volgende week af naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana om deel te nemen aan een conferentie over circulaire economie. De conferentie wordt georganiseerd door het Europese netwerk Eurocities. Het netwerk bestaat uit zo'n 135 grote Europese steden en de gemeente Almere is sinds 2011 lid. 

Tijdens de conferentie tussen 15 en 17 november wordt er gepraat over circulaire economie. In deze economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Almere wil tijdens de conferentie de zichtbaarheid van de stad en de Floriade vergroten. Ook wil de burgemeester Almere profileren als stad die concrete stappen zet in de omslag naar zo'n circulaire economie. 

Almere is ook in de race voor een prijs. Tijdens de conferentie wordt de Eurocities Award voor innovatie uitgereikt. Het Almeerse project 'Van Waterplanten tot Papier' is genomineerd. Sinds 2015 experimenteert Almere met papier met daarin waterplanten. Er wordt daarbij kleine hoeveelheden waterplant in normaal papier verwerkt.

reacties (2)

 • ron H

   

  de circulaire economie en bouw gaat verder dan de Floriade (ook zonder Floriade gaat die door)

  reageer
 • Kosten bezoek Slovenië ihkv de Floriade?

   

  Wat zijn de kosten van het bezoek aan Slovenië ? Met welke concrete resultaten komt Franc Weerwind thuis.? Waar zijn deze kosten begroot in hoe Floriade begroting ? Gaat hij daar verellen dat een groot stuk natuur in Almere wordt vernietigd voor de Floriade. Dat de burgers daar tegen zijn maar het toch doorgaat. En wat daaraan circulair is ? Franc Weerwind de man die zich voor het karretje van de Floriade laat spannen en daarmee vieze handen maakt. Nee niets circulaire aan de Floriade.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert