CDA wil spoeddebat over aanpak bestuurscrisis

DRONTEN
Het CDA in Dronten heeft een spoeddebat aangevraagd. De partij wil met de overige raadsfracties in gesprek over de aanpak van de crisis die is ontstaan rond het functioneren van het gemeentebestuur. Verschillende bronnen die anoniem willen blijven gaven eerder deze week tegen Omroep Flevoland aan dat burgemeester Aat de Jonge daarin een negatieve hoofdrol speelt

Zes partijen willen dat de bronnen die met Omroep Flevoland hebben gepraat hun anonimiteit opgeven om in gesprek met hen te gaan. Daarnaast zeggen de fracties in gesprekken te gaan voeren met de burgemeester, de gemeentesecretaris en de ondernemingsraad: "Wij zullen hen in deze gesprekken kritisch bevragen over de organisatiecultuur."

Omdat het CDA niet betrokken is geweest bij het overleg van de zes partijen willen ze hen nu bevragen over waarom er voor deze optie is gekozen. Fractievoorzitter Siert Jan Lap laat weten dat hij blij is dat er nu wel een soort onderzoek komt, maar hij wil wel in het openbaar horen hoe dat dan precies in zijn werk moet gaan.

Of het spoeddebat er komt is nog maar de vraag. Om het debat door te laten gaan is er een meerderheid van de raad nodig die het debat wil aangaan.

reacties (5)

 • Buitenstaander

   

  Verbeek en de Jonge kennen elkaar uit verleden, zijn zeker geen vrienden, De Jonge kan zijn bloed wel drinken, als Verbeek het onderzoek doet, zal De Jonge altijd kunnen zeggen dat Verbeek niet neutraal is. Daarom zal Verbeek hier nooit instappen.

  reageer
 • Frank

   

  Duidelijk voor de Drontenaar dat men iedergeval niet op 1 van deze 6 partijen hoeft te kiezen in maart.

  reageer
 • Frank Kroket

   

  CDA moet de inwoners van Dronten laten zien waar ze NU voor staat, dan zijn ze straks wederom de grootste in de gemeenteraad, recht je rug Siert Jan, vertel jn het spoeddebat waar het op staat, noem man en paard, Dronten staat achter je!

 • Hans

   

  @Deetje; Verbeek heeft al aangegeven dat dit een probleem is van de raad van Dronten waar hij zich niet mee zal bemoeien. Bijkomend probleem is dat de Jonge en Verbeek bij elkaar de hand boven het hoofd houden dan kun je als anonieme bron je wel melden maar weet je zeker dat je niet anoniem blijft. De arm van Aat reikt ver en hij zal er dan ook alles aan doen om diegene die hem probeert een voet dwars te zetten te kielhalen.

  reageer
 • Jo

   

  Laat de bronnen in gesprek gaan met een onafhankelijk iemand dat lijkt mij veel beter.Er moet iemand aangesteld worden die dit gaat regelen.

  reageer
 • Deetje

   

  Laten de bronnen zich melden bij een onafhankelijke partij of bv de commisaris van de koning van Flevoland. Dan gebeurd er wat mee zonder dat ze bang hieven te zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert