Draaimolen afgekeurd bij verkeerscontrole

LELYSTAD
Bij een verkeerscontrole in Lelystad zijn dinsdag niet alleen bekeuringen uitgedeeld, maar is ook een draaimolen afgekeurd. Volgens de politie mocht de vrachtauto waarop de molen vervoerd werd ook niet meer verder rijden, omdat er delen van de attractie af konden vallen.

Bij de controle werden 15 vrachtautocombinaties aan een uitgebreide controle onderworpen. De politie deelde in totaal 24 bekeuringen uit.

Technische staat
Vrachtauto's werden door motoragenten van de A6 en de Larserweg gehaald. De controle was vooral gericht op de technische staat van de voertuigen. Behalve diverse politieafdelingen waren ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aanwezig.

Bij drie van de gecontroleerde vrachtauto's was de lading niet goed vastgemaakt. Vijf keer deden de remmen het niet zoals het hoort en drie keer waren de banden te glad. Bij één voertuig zat een wiel los. 

Te weinig rust
De politie controleerde ook op papieren en het naleven van regels. Eén chauffeur bleek te weinig rust te hebben genomen. Hij kreeg daar een bekeuring voor. Verder kreeg een bedrijf een boete omdat een chauffeur een chauffeursvergunning van een ander gebruikte. Aangezien dit tien keer eerder had plaatsgevonden, werd het bedrag van de boete ook tien keer zo hoog.

reacties (5)

 • Piet

   

  Dan ga je toch lekker zelf je troep Halen

  reageer
 • Danny

   

  Ik rij vele kilometers en inderdaad wat ik zo af en toe onderweg zie is niet normaal meer. Trailers die scheef/diagonaal achter trekkers hangen, ladingen die beter vast horen te zitten enz. Om maar niet over onze chauffeurs uit oost europa te beginnen. Die kennen de verkeersregels niet lijkt het wel. Vooral inhaalverbod wordt massaal genegeerd door ze.

  reageer
 • Dick

   

  Die beroepsgroep moeten ze nog veel harder aanpakken, rijtijden overscrijden, inhaalverboden negeren, voorrang nemen terwijl mer 5 seconden wachten een zee van ruimte vrijkomt, bumperkleven / opdrukken etc. Als er één beroepsgroep is die er een zootje van maakt dan zijn het wel de vrachtwagenchauffeurs. En weet je? Ik ken vrachtwagenchauffeurs die er net zo over denken als ik.

  reageer
 • Peter

   

  @appie Sorry hoor. Maar de overtredingen die ik lees in het artikel zijn zorgelijk en goed dat ze dit beboeten. Niks pesterijen. Maar besef als chauffeur met wat voor combi je rijdt en welke gevolgen het heeft als het fout gaat.

  reageer
 • Appie

   

  Een chauffeurs vergunning van een ander. In Europa mag ook niks meer als je vrachtauto chauffeur bent. Ga zo lekker Door met chauffeurs pakken. In de toekomst moeten we alles weer met paard en wagen gaan vervoeren omdat er gewoon geen vrachtauto chauffeurs meer zijn!!!!!! Het is een stom vak geworden, waar je meteen beboet word als je iets fout doet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert