Excuses gedeputeerde voor 'hoekige' stijl

FLEVOLAND • Wo 8 november 2017 | 15:54 • Woensdag 8 november 2017 | 15:54
Gedeputeerde Ad Meijer (SP) heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop hij het afgelopen half jaar met de Provinciale Staten is omgegaan. Volgens Meijer was zijn opstelling soms te activistisch en te 'hoekig'. 

De gedeputeerde sprak de Staten woensdagmiddag toe. Aanleiding waren vragen van Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren. Tijdens een commissievergadering had gedeputeerde Ad Meijer geweigerd om een vraag van haar te beantwoorden. "Ik heb geen verplichting om antwoord te geven op vragen waar ik geen antwoord op wil geven", zei Meijer toen. 

​Oppositie 
Meijer zegt dat zijn houding voortkomt uit zijn politieke verleden in de oppositie van de Provinciale Staten van Utrecht en de gemeenteraad in Amersfoort. "Ik mag graag knokken voor mijn idealen en daar past een wat activistische stijl prima bij. Vanuit de oppositie kon ik mij ook erg politiek opstellen en dat beviel me goed. En een aantal van die trekjes passen ook bij mijn karakter, vrees ik."

Hij bood ook zijn excuses aan aan het Statenlid Vestering en zei dat hij niet had moeten reageren op de manier waarop hij gereageerd had. Hij belooft dan ook beterschap en zegt dat hij werkt aan zijn bestuursstijl. "De Flevolander verdient dat ook", aldus Meijer. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel