Kamervragen VVD over verlagen waterpeil IJsselmeer

FLEVOLAND • Wo 8 november 2017 | 19:50 • Woensdag 8 november 2017 | 19:50
De VVD in de Tweede Kamer wil weten of het verlagen van het waterpeil in het IJsselmeer de pleziervaart in de problemen brengt. Rijkswaterstaat wil het waterpeil flexibeler maken en vanaf augustus tien centimeter verlagen.

Volgens brancheorganisatie HISWA komt daardoor twintig procent van de pleziervaart in de problemen. De VVD vraagt aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat of dat klopt. De VVD vraagt zich af of een flexibeler waterpeil wel nodig is. Rijkswaterstaat denkt zo de gevolgen van de klimaatverandering beter te kunnen opvangen.

De VVD vraagt zich af of dat opweegt tegen de schade die de watersportsector lijdt. Volgens HISWA zullen door het waterpeil midden in het vaarseizoen te laten zakken dieper stekende jachten vastlopen. Dat zou leiden tot een omzetverlies van dertig miljoen per jaar voor de jachthavens en tientallen miljoenen voor horeca en middenstand in de omringende watersportstadjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel