Toch extra geld voor Landschapsbeheer

FLEVOLAND
Landschapsbeheer Flevoland krijgt volgend jaar toch extra geld. Dat hebben Provinciale Staten woensdagavond besloten.

Landschapsbeheer kreeg tijdelijk 170.000 euro per jaar. Gedeputeerde Staten haalden daar in de begroting van volgend jaar 50.000 euro vanaf. Maar Provinciale staten noemen landschapsbeheer een kerntaak van de provincie en hebben een streep door de korting van volgend jaar gehaald.

Wat er in de jaren daarna gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De provincie gaat daarover met Landschapsbeheer in gesprek. 


reacties (4)

 • Thomas

   

  Wacht even, wil dit zeggen dat er mensen bestaan die van mening zijn dat er 'landschap' bestaat in windmolenpark Flevoland? Goede grap, echt een giller, maar die bezuiniging kan gewoon doorgaan.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Verstandig, dat de Provincie Flevoland op haar schreden is teruggekeerd. Bovendien - natuurprutsers zoals Natuurmonumenten-Flevoland ontvangen 1.5 miljoen van de Provincie Flevoland voor het attractiepark Waterloopbos (waar nauwelijks meer van natuur kan worden gesproken). Het 'grote' Natuurmonumenten ontvangt van de Provincie Flevoland zelfs vele miljoenen subsidie voor de Marker Wadden - als zwijggeld voor de Laagvliegroutes van Lelystad Airport. In feite is de bijdrage van de provincie aan Landschapsbeheer Flevoland dus een schijntje, een fooi!

  reageer
 • Baatsma

   

  Helemaal terecht! Landschapsbeheer Flevoland staat midden tussen de boeren, burgers en buitenlui. Met de poten in de klei en in de (stads) natuur.

  reageer
 • hans

   

  Dit is zeker geen slecht nieuws. Nu nog een groene oplossing voor die stroken asfalt midden in de weilanden even voorbij het Natuurpark.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert