Theatermaker geïnspireerd door Balkanoorlog

ALMERE • Do 9 november 2017 | 9:52 • Donderdag 9 november 2017 | 9:52
Theatermaker Nick Teunissen is bezig met de repetities voor 'Enkeltje Hollandia'. De voormalige Almeerder is verhuisd naar Bosnië en woont daar met zijn vriend. 

Eenmaal daar wordt Teunissen geconfronteerd met de invloed die de voormalige oorlog in het gebied op de mensen heeft en dan in het bijzonder op zijn Bosnische partner. 
 
"Als theatermaker probeer je een manier te vinden om met al die emoties om te gaan. Ik ontdekte dat ik een theaterstuk wilde maken om zo het echte verhaal te ontdekken, zegt Teunissen. 
 
Muzikaal monoloog
'Enkeltje Hollandia' is een muzikale monoloog. Teunissen schakelt tussen verschillende personages. Hij speelt zichzelf maar ook zijn vriend en bijvoorbeeld zijn schoonouders. 
 
Teunissen vindt het bijna een plicht om het stuk te spelen: "Ik wil met het theaterstuk nog een keer benadrukken wat oorlog met een mens doet en hoe belangrijk het is om stil te staan bij vrede".
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel