WOZ-waarde stijgt hardst in Dronten

DRONTEN
De WOZ-waarde van huizen in Dronten is in 2016 het hardst gestegen van heel Flevoland. De gemeente Dronten heeft bepaald dat op 1 januari 2017 de waarde van de huizen 3,7% hoger was dan het jaar ervoor. Dat heeft het CBS bekend gemaakt.

Almere staat op de tweede plek met 3,3%. Opmerkelijk dat de stad lager scoort dan Dronten, want de huizen in Almere zijn zo gewild dat de prijzen daar snel stijgen. 

De WOZ-waarde wordt door gemeente bepaald. Op basis van deze waarde moeten huiseigenaren onroerende zaakbelasting betalen aan de gemeente. Ook is het belangrijk voor de Belastingdienst, want de waarde van je huis wordt gedeeltelijk meegerekend als inkomen.

Gemiddelde stijging WOZ-waarde per gemeente
1. Dronten +3,7%
2. Almere +3,3%
3. Lelystad +2,5%
4. Noordoostpolder 2,2%
5. Urk +1,5%
6. Zeewolde + 0,9%

Bekijk de grafiek voor resultaten over de afgelopen 10 jaar.
[https://localfocus2.appspot.com/5a0436d842e48]

 

reacties (10)

 • H van oossanen

   

  In 2019 zullen de woz waardes wel gaan dalen in dronten vanwege het vliegtuiglawaai van luchthaven leleystad

  reageer
 • Andre Aarssen

   

  Al die geldverslindende projecten moeten ergens van betaald worden, zoals nu weer de Noord helemaal op de schop, met een boulevard uiterlijk en een wat ik begreep een overkapt voetpad. Om over de passage langs Dronten maar te zwijgen.

  reageer
 • Ans Wiertz.

   

  wat is dat toch in Dronten alles duurder maken in verhouding met andere zelfs grote plaatsen zitten daar alleen maar geldwolven zijn wij drontenaren er alleen om geld in het laatje van de gemeente te brengen? volgens mij een beetje de weg kwijt daar zoals een wethouder beweerd dat iedere Drontenaar alles kan betalen niemand uitgezonderd kan iemand de wekker laten afgaan WAKKER WORDEN er is veel nood in Dronten en jullie maken het allemaal erger met jullie geldzucht hondenbelasting ook omhoog wat volgt 😱😱😱😱

  reageer
 • Piet Huis

   

  Ah de jaarlijkse collecte is weer van start. Gaan de prijzen omlaag gaat de OZB omhoog, gaat de waarde van de huizen omhoog gaat de woz mee. Betalen zal je. Want de volkomen incompetente gemeente Dronten moet in de benen blijven, kunnen we ons als dorp niet afscheiden en bij een andere gemeente aansluiten?

  reageer
 • Mark

   

  Die prutsers in de gemeente die huren veel te dure externe partijen in omdat ze.zelf te dom zijn. Dat laten ze natuurlijk weer door ons betalen. De belasting is nog nooit omlaag.gegaan. het is een ordinaire verrijking. Ze moeten een links-mens belasting invoeren. Dan kunnen ze daar mooi die nutteloze en dure projecten can van financieren. Maar ja ik denk dat veel mensen dan opeens niet links meer zijn. Als een ander het maar betaalt. Zo kan ik ook sinterklaas spelen en met subsidies strooien.

  reageer
 • Jake

   

  Tja, wie is er nou dom vraag ik me af...

 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Dom dom dom. Gemeente Dronten speelt met vuur met de gemeenteverkiezingen in het vooruitzicht . Graag duidelijkheid over welke partijen hier verantwoordelijk voor zijn of mee akkoord zijn gegaan, zodat de burger van Dronten een passend antwoord kan geven op 21 maart 2018.

  reageer
 • Viking79

   

  Woongenot; gedaald Vetrouwen in B&W; gedaald Vetrouwen gem.raad; gedaald Huizenprijzen; stabiel WOZ 2017; stijgt enorm. Rara....het kan in Dronten! Bizar, te bizar....

  reageer
 • Schaapjes

   

  In Dronten hebben ze geld nodig . De burgemeester moet met vervroegd pensioen en er moeten externe bureau's worden ingehuurd om er achter te komen dat wethouders niet functioneren en het hele gemeentelijk apparaat verrot is .

  reageer
 • Ron

   

  Melkkoe om tekorten in Dronten weg te werken? Gemeenteraad, pikt u dit weer?

  reageer
 • Toon

   

  Koop allemaal een huis, waarna wij jullie gaan uitpersen !

  reageer
 • pieter de oude

   

  Je zult wel moeten kopen, de sociale verhuurder in Dronten slaat al jaren geen heipaal meer in de grond, volgens mij klotst het geld in dat dagobert duck gebouw tegen de plinten op.

 • kees d.

   

  de Toon is gezet!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert