Onderzoek naar laad- en losplaats op Horecapleintje

LELYSTAD
Er wordt onderzocht of op het Horecapleintje in Lelystad een laad- en losplaats voor vrachtwagens aangelegd kan worden.

Als op werkdagen de café's en restaurants worden bevoorraad kunnen fietsers er nauwelijks langs. Daardoor ontstaan er geregeld gevaarlijke situaties.

De VVD vindt dat daaraan iets moet gebeuren en krijgt steun van de overige fracties.

Horeca-eigenaren hebben een oplossing 
Ondernemers Rob Hols van Bistro La Route en Michael Wijngaard van café La Plaza ondersteunen het initiatief. Zij bevestigen dat de verkeersveiligheid in het geding is als de vrachtwagens voor hun panden staan.

Volgens hen is het vrij eenvoudig om een laad- en losplaats te realiseren. "Links naast mijn zaak is een brede strook met een brede haag en een laag hekje. Als je daar een deel van weghaalt, ontstaat er een ruimte waar vrachtwagens prima kunnen staan zonder dat fietsers daar last van hebben,'' denkt Michael Wijngaard.


 

 

reacties (5)

 • Elsbeth Tebbes

   

  Er is geklaagd door een bewoner van de flat boven de Horeca. De belanghebbende bewoners aan de Schans 18 nrs.71 t/m 79 weten van niets.wij hebben gesproken met de eigenaar Michel Wijngaard van de kroeg en die schrok ervan dat hij het in eerste instantie een goed idee vond. Want, als de buffer van heg en hek wordt weggehaald hebben de nrs. 71 en 73 ronkende vrachtauto's voor de deur. 's Avonds alle kroegbezoekers tegen en voor hun hek en het wordt een vrijbrief voor taxi.s en etenbezorgers om even snel hun auto daar neer te zetten. Wij danken u hartelijk.De VVD vindt het prima, maar wij als bewoners weten van niets, er wordt over onze hoofden beslist ,er zijn genoeg alternatieven. Ik nodig omroep Flevoland van harte uit om ook met ons te komen praten.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Ik denk dat het wel duidelijk is voor de bewoners dat het Horecapleintje daar voorlopig blijft. De huidige situatie met die onhandige hekken en heggen op een doorgaande fietsroute werken ook niet. VVD'ers snappen sowieso niks van infrastructuur en gaan vervolgens zitten mauwen dat hun geluidswal weg is als ze wat eerder grond van de gemeente illegaal hebben geannexeerd. Dat punt geef ik je gelijk. Echter denk ik niet dat de gemeente sterk genoeg is om het Horecapleintje van het heuveltje naast de Meent te kunnen verplaatsen naar de Agora. Bereid je maar voor op Amsterdamse toestanden en/of neem de benen nu het nog kan. Lelystad kan hier geld verdienen en zal dit doen ook!

 • Kcirtap

   

  De leverancier kan ook gewoon 20 meter eerder stoppen. Dan kunnnen de fietsers er met gemak langs. Zelfs auto's kunnen dan zo doorrijden naar de parkeerplaats! En dat kost de gemeente ook nog eens helemaal niets!

  reageer
 • Jond

   

  Vreemd dat dat nu opeens ter sprake komt! Dit is al bijna 40 jaar zo!!

  reageer
 • Arjan

   

  Het hele plein opdoeken en verplaatsen naar de zilverpark kade. Lekker zon gerichte terrassen aanleggn, betere ontsluiting en beter controleerbaar en ook nog een parkeer garage in de buurt

  reageer
 • Sander

   

  Wat? Waarom? Beide plekken lopen prima, maar als je geld wilt onthouden aan de omgeving, sure! opdoeken die hap, maak de boel zo dood als Almere.

 • B.

   

  En het is weer de VVD die zich bezig houdt met punten en komma’s terwijl de politiek zich bezig zou moeten houden met grotere vraagstukken. Maar ja het is binnenkort weer verkiezingen en blijkbaar is iedere stem er een.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert