'Michael P. wil meewerken aan observatie Pieter Baan Centrum'

ZEEWOLDE
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber, wil volledig meewerken aan het onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen RTL Nieuws. Toen Michael P. in 2010 werd verdacht van verkrachting van twee meisjes in Nijkerk weigerde hij mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

'Coöperatief'
De rechter-commissaris heeft onlangs besloten dat de verdachte opnieuw naar het Pieter Baan Centrum moet om psychisch te worden onderzocht. Volgens zijn advocaat, Niels Dorrestein, zal Michael P. zich coöperatief opstellen omdat hij het in het belang van de zaak acht en het hem inzicht zal verschaffen in zijn doen en laten. Als er een behandeling wordt geadviseerd, zou P. daar wellicht ook aan willen meewerken, zegt Dorrestein. 

Openheid
P. wordt verdacht van het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber. Zijn advocaat wil tegen RTL Nieuws niet zeggen of hij een bekentenis heeft afgelegd. Hij heeft volgens Dorrestein openheid van zaken gegeven en uitgebreide verklaringen afgelegd. Het lichaam van Anne Faber uit Utrecht werd op 12 oktober gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat gebeurde op aanwijzing van Michael P.

Zeewolde
Michael P. woonde in Zeewolde toen hij in 2010 werd opgepakt voor een beroving en in verband gebracht werd met de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk. Het gerechtshof in Arnhem heeft hem in 2012 veroordeeld tot twaalf jaar cel. Omdat hij niet werkte aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum kreeg hij geen tbs met dwangverpleging opgelegd. Michael P. werd ten tijde van de vermissing van Anne Faber voorbereid op een terugkeer in de samenleving.

reacties (4)

 • Bijzonder

   

  Wanneer komt het ouderwets vierendelen op het kerkplein weer terug?

  reageer
 • Ed

   

  Deze psychopaat heeft destijds de kans gehad om mee te werken aan zijn behandeling en dat geweigerd. Met alle gevolgen van dien. Nu er een levenslange gevangenisstraf dreigt, wil meneer zich "coöperatief opstellen". Totaal ongeloofwaardig.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gewoon levenslang zonder tbs. Waarom zou je in hem investeren met een behandeling als hij toch nooit meer vrij zou moeten komen.

  reageer
 • Rob

   

  Moest er nog bijkomen dat die idioot er niet aan mee zou willen werken. Mijn inziens zijn ze zo klaar met dat onderzoek, de man is knetter gestoord het verdiend niets anders dan levenslang zonder kans ooit nog vrij te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert