Extra cameratoezicht en bewaking tegen overlast station

ALMERE
Er komt extra cameratoezicht rondom het station Almere Centrum om zo de veiligheid van het gebied te verbeteren. Ook wordt de fietsenstalling vanaf maandag bewaakt tussen 16:00 uur 's middags en 01:00 uur 's nachts.

Verder komt er betere verlichting en wordt er vaker schoongemaakt. Dat heeft burgemeester Franc Weerwind donderdagavond bekendgemaakt op de Politieke Markt. 

Onveilig gevoel 
De omgeving van station Almere Centrum kampt met ernstige overlast. Het gaat om drugsdealers, junkies, vechtpartijen, vrouwen die worden lastiggevallen, geschreeuw en wildplassers.

Deze zaken zorgen voor een groot gevoel van onveiligheid bij reizigers, ondernemers, toeristen, bewoners en taxichauffeurs. Bij Omroep Flevoland hebben verschillende mensen hun verhaal gedaan. Zij zeggen dat de problemen vooral spelen in de avonduren bij de taxistandplaats, de fietsenstalling en het busstation.

Politiek
De VVD en PVV eisten naar aanleiding van deze berichtgeving dat burgemeester Weerwind in actie zou komen. De burgemeester gaf tijdens de bespreking op de Politieke Markt aan dat er op dat moment al oog was voor de problemen. Wel zijn de vragen van de VVD een extra impuls geweest om de fietsenstalling te gaan bewaken. 


reacties (20)

 • Karel

   

  De burgemeester zegt maatregelen te nemen, maar niet wanneer ... Ook is onduidelijk wat er daarna gebeurt, op de andere plekken in Almere waar dit gezelschap naartoe zal trekken.

  reageer
 • bram

   

  Ze staan met vele groepen daar te dealen en soms zie je gewoon dat een drugsverslaafde word geslagen of geschopt en veel van die gasten nemen nog hun kinderen mee ... wat een voorbeeld

  reageer
 • Cirefrin

   

  Of er voor 1600 uur niets gebeurt. Overdag worden er fietsen gejat in de tijden dat het rustig is. Overdag wordt er tussen de fietsen gedealt. De 24 uurs bewaking. Doe niet zo dom dat het alleen tussen 1600 en 0100 gerodzooi is.

  reageer
 • Karel

   

  Ja, zo gaat het altijd. Na maart 2018 horen we er de komende jaren weer niets van. Ondertussen likken de omwonenden hun wonden.

  reageer
 • Ohm1981

   

  Naast 'Eindelijk weer zitten ze ook alleen maar te zuipen en te schreeuwen of het een openluchtbuurthuis is. En bij de slagboom lopen bedelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ex (station almere stad ) bewoner

   

  gaat niks veranderen camera,s werken niet er wordt daar al 20 jaar gedeald gedronken etc .... groetjes dr.swabby

  reageer
 • sjakie almere

   

  bijna gemeenteraadsverkiezingen dus even een bericht ivm handhaven de media in. na de verkiezingen kan alles weer in de ijskast

  reageer
 • lexxie

   

  Nou de ellende verplaatst zich met die laffe slappe d66 maatregelen, sterkte voor de bewoners anders stations Het kan in Almere

  reageer
 • pieter de oude

   

  Almere is toch gebouwd om de problemen van Amsterdam (randstad) op te lossen. ?

  reageer
 • Karel

   

  Geld voor politie komt uit Den Haag, maar gemeente kan wel extra boa's aanstellen. Daar is geld hard voor nodig ipv voor allerlei hoogdravende evenementen, die op hun beurt weer voor meer overlast zorgen en dus om meer handhaving vragen, hetgeen niet gebeurt. De cirkel is rond en ondertussen wordt Almere steeds onleefbaarder (Frits Huis, opletten geblazen!). Ik vermoed dat de overlast bij het station pas grondig wordt aangepakt in 2022, als "miljoenen" (hahahaha) mensen met de trein naar de Flopriade komen. Wat een steeds onleefbaarder wordende gemeente hier!

  reageer
 • Sven

   

  Is het niet tijd dat er extra geld gaat naar de politie, zodat dit probleem zich niet verplaatst, maar echt aangepakt word. Camara's etc. gaan hier echt niet bij helpen, dit is gewoon probleemverplaatsing/wegkijken...

  reageer
 • Erik

   

  Dagelijks kom ik op dit station. Soms word ik aangesist of ik drugs wil kopen? Vervolgens pak ik mijn fiets, lopend langs kotsplekken en adem inhoudend vanwege een pisgeur door de wildplassers. Vele kansenparels die daar zitten te nietsnutten, ook op de apenrots, blowboot en in parkeergarage s. De politie doet wel wat, maar moet Schoonmaken! Rigoureus.

  reageer
 • Joop

   

  slappe hap inderdaad,ik durf mijn dochter van 15 geeneens alleen te laten lopen dor het centrum en station doordat er alleen maar opmerkingen worden gemaakt door die gasten die daar hangen en blowen en drinken en dealen... Lang leve gemeente Almere die niet voor zijn inwoners staat maar alleen maar bezig is met andere eigen belang zaken.Net als de landelijke politiek.

  reageer
 • Jon

   

  Leuk kunnen ze achter hun bureau de beelden bekijken van blowende dealende overlastplegers. Wasr wij dan naast mogen staan bij de bushalte. Waar slaat dit op. Het onveilige gevoel blijft ☹️

  reageer
 • Karel

   

  De hamvraag is natuurlijk: áls het stationsplein e.o. al wordt schoongeveegd, áls dat al mogelijk is, waar gaat de overlast dan naartoe? Water naar de zee dragen dus. Cameratoezicht is een schijnveiligheid, er zijn te veel camera's die door te weinig mensen kunnen worden gecheckt. Dat weet iedereen en vooral de mensen om wie het hier gaat.

  reageer
 • Mark

   

  Wat een slap gedoe weer. Pak die overlast gevers gewoon op en sluit ze voor een jaar op. Waarom hebben wij in Nederland van die slappe oplossingen?

  reageer
 • Anita

   

  Poe poe. Hij komt eindelijk in beweging. Natuurlijk nadat het in de media kwam, te druk met reisjes en prive zaakjes denk ik. Deze overlast is al tijden aan de gang.

  reageer
 • jw

   

  een groot gelach, vanmiddag en vanavond stonden er flinke groepjes te blowen bij bushaltes, geen politie of handhaving te bekennen. Ze weten ervan, maar doen er zelfs nu nog geen moer aan. die camerabewaking zal ook wel om de boel in de doofpot te stoppen.

  reageer
 • Dirk

   

  slappe hap hier, in tussen de vaarten is ook jaren last van overlast en daar gebeurt geen ruk mee hoop slap ouwehoeren ja maar verder aktie in deze ho maar .

  reageer
 • Remco

   

  Dit is goed nieuws. De drukste fietsenstalling van stad had geen bewaking. Beetje vreemd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert