Onderzoek naar bewaakte vrachtwagenparkeerplaats langs A6

ALMERE
Er moet een onderzoek komen naar de haalbaarheid van een bewaakte vrachtwagenparkeerplaats langs de A6 bij Almere. Dat vindt een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad. 

PVV, VVD en SP dienden donderdagavond een motie in waarin wordt opgeroepen tot het onderzoek. De partijen wijzen erop dat vrachtwagenchauffeurs nu vaak moeten overnachten op onbewaakte en onveilige locaties. Het ontbreken van een bewaakte parkeerplaats langs de gehele A6 noemen ze een gemis. 

Een veilige parkeerplaats voor chauffeurs kan volgens de drie partijen ook ervoor zorgen dat transportbedrijven eerder geneigd zijn om zich in de buurt van Almere te vestigen.

reacties (7)

 • janssens

   

  Rijkswaterstaat is al jaren bezig met het sluiten van veilige parkeerplaatsen. Want zij sluiten vooral parkeerplaatsen waar ook het mede gebruik van een homo-ontmoetingsplaats is waardoor er rond om het uur sociale controle is zodat juist op die parkeerplaatsen er nauwelijks ladingdiefstallen plaats vinden.

  reageer
 • Erik J.

   

  Ik vind het een goed plan. Ik heb voor meerdere transportbedrijven uit Almere gereden die geen eigen terrein met hekken hebben, maar de wagens langs de kant van de weg parkeerden. Ik heb zelf wel eens gedacht, als ze de wagen vannacht maar met rust laten. En dan toch laat in de avond er even langs rijden of alles nog dicht is. Ik heb er zelf ervaring mee omdat ik een keer dicht bij huis ben overvallen en de lading was gestolen en ik kan zeggen dat dat geen leuke ervaring is geweest. Voor de transportbedrijven uit Almere en omgeving zonder eigen terrein zou dit wel een ideale oplossing zijn.

  reageer
 • Jos '56

   

  ZOAB oftewel Zeer Open Asfalt Beton.

  reageer
 • Sn

   

  Als er een bewaakte slaapplaats is, waarom zouden transportbedrijven zich dan in Almere vestigen? Die zetten de wagen dan toch liever binnen de eigen hekken?

  reageer
 • waterwijker

   

  SOAB? Seer Open Asfalt Beton?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • waterwijker

   

  Als faciliteit voor transitchauffeurs is dit een prima initiatief, maar eigenlijk te gek voor woorden dat dit nodig zou zijn. Wat ik alleen niet kan volgen is de redenering dat als er bij Almere zo'n parkeerplaats komt, transportondernemingen zich daar ook zouden willen vestigen. Een bedrijf hoort zijn eigen, toereikende parkeerruimte te hebben en niet parasiteren op openbare voorzieningen. Anders is het weer een klassiek geval van ondernemerslasten afschuiven op de gemeenschap, iets dat we nog steeds veel te vaak zien gebeuren. Te veel vriendjes van het bedrijfsleven in het openbaar bestuur, die met elkaar feestvieren van onze belastingcenten. En dus teveel kiezers die dat nog steeds niet doorhebben.

  reageer
 • kees d.

   

  Naar mijn bescheiden mening zou je alle parkeerplaatsen langs de snelwegen moeten bewaken. Als de tachograaf aangeeft dat de chauffeur moet rusten kan hij niet doorrijden naar een bewaakte parkeerplaats. Misschien een idee voor onze motorrijtuigenbelasting in plaats van ons land volstorten met SOAB.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert