"Opening Lelystad Airport niet in gevaar"

LELYSTAD
De fouten die zijn gemaakt in de zogeheten milieueffectrapportage (MER) van Lelystad Airport lijken de opening van het vliegveld niet in gevaar te brengen. Dat meldt De Telegraaf op basis van een rondgang langs de coalitiepartijen in de Tweede Kamer.

Hoog Overijssel
Vorige maand erkende toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma dat er rekenfouten zitten in de MER van Lelystad Airport uit 2014. De actiegroep Hoog Overijssel had half september ontdekt dat de cijfers in de MER niet klopten. Het gebied met overlast van laag vliegende vliegtuigen van en naar Lelystad zou veel groter zijn dan het officiële rapport aangaf. Donderdag kwam actiecomité Hoog Overijssel volgens de Telegraaf naar het Binnenhof voor een presentatie over de fouten die ze ontdekt hebben. Het actiecomité vindt dat er een nieuwe MER moet komen en dat zou jarenlange vertraging betekenen.

Openingsdatum 
In de krant laat VVD-Kamerlid Dijkstra optekenen: "De cijfers moeten deugdelijk zijn, maar het streven naar de opening van Lelystad Airport in april 2019 blijft overeind staan." Ook CDA-Kamerlid Amhaouch sluit zich daar bij aan. Het ministerie van Infrastructuur verwacht dat de fouten kunnen worden aangepast en houdt vast aan de openingsdatum voor Lelystad Airport.

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks is het daar niet mee eens. Zij liet eerder deze week aan Omroep Flevoland weten dat alle effecten van de uitbreiding eerst goed in kaart moeten worden gebracht en tot die tijd moeten de plannen de ijskast in. "Lelystad Airport kan niet in 2019 open. Want we weten dus nu waarom er fouten zijn gemaakt, te weinig specialistische kennis van ambtenaren. We willen eerst van minister Van Nieuwenhuizen weten of dat probleem opgelost kan worden", aldus Kröger.

reacties (13)

 • Svu

   

  Allemaal lubach op zondag gezien? Gewéldige uiteenzettingen mbt de belangen van Schiphol en de bv Nederland. En de burger mag met een extra milieubelasting het gelach betalen. Even kijken mensen

  reageer
 • Martijn

   

  Ook voorstanders van de luchtvaart zoals ik hebben grote twijfel bij de gang van zaken. Wat u hier nu verkondigd is net zulke stemmingmakerij als waar je de tegenstanders van beschuldigd! In al uw voorgaande reacties mis ik elke onderbouwing, geef ons alstublieft iets meer achtergrond van deze bewering.

  reageer
 • Sonja

   

  Laat dat vliegveld er maar komen!!!

  reageer
 • HH

   

  Dat vliegveld ligt eral jaren.

 • hans

   

  Al weer een gevaar! Vogels, windmolens en flutveld Lelystad. Het tientallen kilometer laag vliegen in een gebied met veel mensen en natuurgebieden, dat is het echte Gevaar. (Nep-paniek zaaiers!!)

  reageer
 • Bas

   

  Heel gevaarlijk Hans. Lelystad Airport is reeds tientallen uren een hele drukke luchthaven voor kleine luchtvaart. Nooit wat gebeurd. Dus weer liegen???

 • Toon

   

  Wij drukken lekker door ! Als het kalf verdronken is. dempt men de put .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter van den bemt

   

  Is het niet opvallend dat, net als bij de verlaging van het waterpeil van het IJsselmeer, de VVD vooroploopt om de veiligheid van ons burgers opzij te schuiven voor het geldbelang van de Luchthaven?!!!

  reageer
 • HH

   

  Je moet ook naar een discussie luisteren.

  reageer
 • Bas

   

  Helemaal mee eens, die voorstanders blijven maar manipuleren.

  reageer
 • Arbeider64

   

  Zo zo, 6 accounts!!!??? Dat zegt al genoeg waar al die tegenstanders vandaan komen... Ik heb maar 1 account en ik stem "voor"!!!!!!!!!!!!!!

 • Rob

   

  Stoppen met de luchthaven. Alleen al voor de vogels. Alles stoelt op leugens en bedrog

  reageer
 • Bas

   

  Dat is gelogen en bedrog. Alles klopt wel! Vraag maar de Raad van State!!!

 • Dirk

   

  Vanaf mijn 6 accounts kon ik ook reageren. Dus wat is de waarde van dat stemgedrag. De meeste mensen hebben 2 of meer e-mailaccounts dus de cijfers die gegeven worden kun je dus wel door 2 delen. Meerdere keren vanaf één account reageren was ook nog mogelijk.

  reageer
 • hans.

   

  Nou, als de T. het zegt... ( dan''klopt'' het vast ''wel'')

  reageer
 • Geenvliegroutesbhz.nl

   

  Bij RTV Oost concluderen ze precies het omgekeerde: dat er een meerderheid onder de kamerleden is die een nieuwe MER willen (en dus uitstel van Lelystad Airport).

  reageer
 • euro

   

  de tekst wordt wel uit zijn contexst getrokken er staat! „De cijfers moeten deugdelijk zijn”, vindt VVD-Kamerlid Dijkstra. „Maar het streven naar de opening van Lelystad Airport in april 2019 blijft overeind staan.”

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert