'Stad beter toegankelijk maken voor slechtzienden'

ALMERE • Vr 10 november 2017 | 10:00 • Vrijdag 10 november 2017 | 10:00
Almere moet beter toegankelijk worden voor blinden en slechtzienden. Nu is die toegankelijkheid nog onvoldoende. Dat vindt de gemeenteraad, die daarover donderdagavond een motie heeft aangenomen. 

De gemeente gaat samen met de Oogvereniging Flevoland en met visueel gehandicapten bekijken hoe die groep beter kan worden ondersteund in de Almeerse samenleving. Daarbij wordt gekeken naar de gemeentelijke evenementen en openbare gebouwen, maar ook naar de digitale wereld. Daar moeten bijvoorbeeld spraakcomputers of andere hulpmiddelen worden ingezet.

Verder constateert de gemeenteraad dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de mobiliteit van slechtzienden in het verkeer. En ook is het voor deze groep bijvoorbeeld lastig om te stemmen. De motie om de situatie te verbeteren van PVV, ChristenUnie en D66 werd door de raad met algemene stemmen aangenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel