Baaten opnieuw lijsttrekker voor Inwonerspartij

LELYSTAD
Luc Baaten is door de leden van de Inwonerspartij gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart in Lelystad. In 2014 voerde Baaten ook al de lijst namens zijn partij aan.

Waarom hebben de leden voor Baaten gekozen?
Met Baaten kiest de partij voor ambitie en ervaring. De oud-beroepsmilitair is een IPL'er van het eerste uur en wil nog jaren in de raad de visie van de Inwonerspartij uitdragen. Het bestuur en de leden leggen de keuze voor Baaten uit als een blijk van waardering voor zijn werk als raadslid, fractievoorzitter en de wijze waarop de partij nu functioneert.

Hoeveel zetels heeft de Inwonerspartij?
Eind dit jaar wordt de kandidatenlijst vastgesteld. Deze week stapten de raadsleden Jantiënne van der Hoek (Leefbaar Lelystad) en Simon van Erk (VVD) over naar de Inwonerspartij, waardoor de fractie tot de verkiezingen uit vijf leden bestaat. 

reacties (6)

 • Mars

   

  Met een steeds leger lopend centrum vanwege halsstarrig vast blijven houden aan parkeergelden hebben ze mij stem zeker niet meer.

  reageer
 • Bommel

   

  Dat wordt dus bij de verkiezingen keus uit twee lokale partijen, Leefbaar of de Inwonerspartij. Leefbaar, met onervaren niks bereikende en vaak afwezige roeptoeterende raadsleden word het in ieder geval niet. Inwonerspartij is hoe dan ook zonder Jansen de betere keus voor lokaal, durft ten minste zijn mond open te doen op grond van feiten en konsekwente mening. Of je het er mee eens bent of niet.

  reageer
 • Hans

   

  Mede dankzij de inwonerspartij hebben we nu een Cantine voor 500.000 met een uitbater die de huur niet betaald, krijgen we de subsidie gelden van Batavia cup en Windesheim niet terug en hoeft de Agora een renteloze lening niet terug te betalen. De bereikbaarheid van het centrum is nog steeds een probleem. De wegenstructuur is structureel vernield. Het betaald parkeren kost de gemeente meer dan het opbrengt en is duurder geworden i.p.v. afgeschaft. Het winkelcentrum loopt steeds verder leeg. Het is voor een buitenstaander laat staan een lelystedeling nagenoeg onmogelijk om op de fiets de weg te vinden van Dronten/Harderwijk naar Bataviastad/Enkhuizen omdat er totaal geen visie is op bewegwijzering. De stad staat vol met overbodige verkeersborden. De snelheid op de dreven en de ring is niet consistent. De IPL heeft de smaak van het pluche en is de inwoner vergeten. De IPL is net als de SP slechts het hulpje van Jop.

  reageer
 • Freek

   

  Prachtig verwoord. U slaat de spijker precies op z'n kop.

 • Snuffelaar

   

  Nogal zielig om de Inwonerspartij de schuld van dingen te geven zoals de door wethouder Fackeldey verpeste deal met Batavia subsidie. Kreeg een motie van afkeuring, maar de pvda types in de raad beschermden hun wethoudrtje. Wie heeft hier nu boter op zijn hoofd. En er zit 1 wethouder in college van IP, verder nog een van Pvda, vvd (stadshart), sp en Christen u ie. Misschien minstens gedeelde schuld aan al die dingen die u storen maar waar u verder vlijkbaar de ballen verstand van heeft?

 • Rinus

   

  Is dat wel zeker, tot de verkiezingen 5 zetels? En die opsomming van resultaten:.............?

  reageer
 • Barbara

   

  Op de site van Inwonerspartij is niet te lezen wat deze partij de afgelopen 4 jaar voor mekaar heeft gebokst. Is het mogelijk hier een kleine opsomming te posten voor geïnteresseerden?

  reageer
 • HM

   

  Sterker nog. Op de website is ook niet te lezen wat deze partij eigenlijk wil. Wat zijn de standpunten van de partij? De website is een onoverzichtelijk geheel van raadsvergaderingen, brieven etc. Waarom alleen duidelijkheid in de stemwijzer? Zou eigenlijk wel fijn zijn als er een groot overzicht was van de standpunten van alle partijen. En van het stemgedrag bij belangrijke stemmingen. Alles bij elkaar in een grote tabel.

 • laat alle reacties zien
 • Stevie

   

  Tot de verkiezingen 5 zetels, te hopen is daarna 0.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert