Leerwerktraject in Kunstlinie Almere Flevoland

ALMERE
De Citylounge in de Kunstlinie Almere Flevoland wordt voortaan gebruikt als locatie voor een leerwerktraject. Het gaat om een onderdeel van het programma FULL van de Stichting Twisted. Jongeren gaan praktijkervaring opdoen in de bar en de keuken in de centrale hal van KAF.

Stichting Twisted begeleidt sinds 2012 met het programma FULL jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens FULL worden jongeren begeleid totdat ze een startkwalificatie behalen waarmee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk worden vergroot. Een nieuw onderdeel van het programma is het opleiden van jongeren tot horeca-assistent. 

De jongeren hebben samen met chefkok Geneal Harreman, winnaar van het televisieprogramma ‘Topchef Academy winnaar 2017’, een eigen menu ontwikkeld. 

reacties (8)

 • Barbara

   

  Heel veel succes allemaal, ik kom snel een keer bij jullie kijken/ proeven

  reageer
 • Ron h

   

  Er was ooit een horeca /restaurant daarna lego. Maar op welke plek komt dan die nieuwe horeca?

  reageer
 • Janssens

   

  Er is al horeca in de ontvangsthal alleen trekt het geen volk. Ik neem aan dat ze op die plek blijven serveren.

 • Dhr Gerardse

   

  Dit klinkt als een heel logische vervolgstap van de Stichting die al enkele jaren als huurder in het gebouw gevestigd is. Ik lees niet dat de huidige horeca uitbater (Kaf zelf?) is vervangen of dat er mensen op straat worden gezet: integendeel dit heeft als doel om mensen een plek in het werkveld te bieden. Dat is wat mij betreft dus een goede ontwikkeling en ik ga er snel een keer eten om het aan den lijve te ondervinden.

  reageer
 • Johanne

   

  prachtig initiatief! Almeerse jongeren krijgen weer grip op hun eigen toekomst en Kaf de mogelijkheid om haar sinds jaar en dag leegstaand horecagelegenheid samen met deze jongeren nieuw leven in te blazen.

  reageer
 • Heleen

   

  Waterfront moest weg. Waarom? Geen idee. Het is nu een ruimte waar Lego staat, hobby van Van der Wiel, waar niemand komt. En nu dit. En altijd Stichting Twisted die een vinger in de pap heeft. Waarom niet via het UWV?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Janssens

   

  Goed initiatief. Deze jongen mensen kunnen de ontvangsthal hopelijk leven inblazen. Als ze er zelf ook nog een diploma mee halen komt dat de stad op alle manieren ten goede.

  reageer
 • Samantha

   

  Schandalig, alhoewel het aardig lijkt. de schouwburg krijgt miljoenen en gebruikt dit nu om gratis een restaurant te verhuren aan familie waar je voor een paar euro kunt eten, dat is minder dan het kost. echt heel erg als je gewoon een horeca bedrijf hebt zonder geld van de gemeente daar kun je nooit tegenop. waarom geen gewoon restaurant in de schouwburg?

  reageer
 • Janssens

   

  Er is toch niets veranderd qua horeca exploitatie in de schouwburg, behalve dat jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet en daarmee aan hun toekomst werken? Uw argumentatie is al van toepassing sinds cafe Het Waterfront (2014?) is verdwenen.

 • Christoff

   

  Erg gek. Is toch het bedrijf van de zus van de directrice van Kaf? Was vroeger een leuk restaurant met mooie uitzicht op het water.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert