Poort naar Oostvaardersplassen vanaf 2018

LELYSTAD
De ontwikkeling van de Lelystadse toegangspoort naar de Oostvaardersplassen krijgt al volgend jaar vorm. Dat zegt de Lelystadse wethouder Ed Rentenaar in het tv-programma Over Flevoland Gesproken, dat zaterdag wordt uitgezonden.

In het Hollandse Hout bij Lelystad komt een entree naar de Oostvaardersplassen, waar bezoekers kunnen kiezen uit recreatiemogelijkheden in het gebied. De aanleg van de Poort Lelystad past binnen de plannen om de Oostvaardersplassen met de Markerwadden en de Lepelaarplassen te laten uitgroeien tot het nationaal park Nieuw Land. 

De eerste maatregel die wordt getroffen is de realisatie van een rotonde aan de Buizerdweg in Lelystad.

reacties (10)

 • Hannes

   

  Inderdaad in verhouding wat er aan natuur in Flevoland aanwezig is wordt er maar weinig gebruik van gemaakt; En met een goede samenwerking met Lelystad en Almere kan er op een bescheiden manier wat aan recreatie teweeg worden gebracht!! Zolang de recreanten maar de gast van de natuur blijven!! (Flevoland Almere en Lelystad; één voor allen en allen voor één)

  reageer
 • Bas

   

  Almere concurreren? Technisch gezien is de kant van Almere niet interessant, mooi of een bezoek waard.

  reageer
 • Loek

   

  Is het vreemd als ik zeg, BY BY Oostvaarders plassen als natuur gebied en woon en leef gebied van heel veel dieren? Is het vreemd als ik zeg dat het antwoord van meneer verteld dat Staatsbosbeheer moet waken over de rust en stilte en hiermee meteen zichzelf en de gehele clan in dekt over eventuele giga toeloop van toeristen? Is het vreemd dat ik achter de poppetjes van mijn oogleden al diverse bungalow parken zie groeien met alle daarbij behorende mensen massa's en voertuigen? Is het vreemd dat ik sterk twijfel aan het antwoord dat het in beginsel niet de bedoeling is dat er geld gevraagd gaat worden om het gebied in te mogen gaan? Is het vreemd dat ik ernstige twijfels heb of veel dieren er in de toekomst nog steeds voor zullen kiezen om op visite te komen in dit gebied? Is het vreemd dat ik (bijna) niet wil geloven dat dit niets en nog minder als dat, te maken heeft met het belang van het gebied en de daarin wonende diersoorten, maar des te meer met het GROTE geld? Is het wederom vreemd dat ik ten zeerste twijfel of Lelystad en Almere elkaar niet zullen gaan beconcureren wat ten koste gaat van dit Natura 2000 gebied? Is het vreemd dat ik blij ben met mijn eventuele vreemde gedachtengang? Is het nu werkelijk zo vreemd dat de mensen zo vervreemden van de natuur en alleen maar in cijfers en sterren denken, of zou het roer gewoon eens in zijn geheel omgegooid moeten worden? Vreemde wereld, waar ik mijzelf steeds minder prettig in ga voelen! Leuk · Beantwoorden

  reageer
 • Ron h

   

  Aan de lelystadse kant vind ik het hier niet zo slecht als u suggereerd. Ik herken ook niet uw nogal scherpe indeling en vermeende wensen vd verschillende doelgroepen. De almeerse kant vind ik echter niet aantrekkelijk. Ronduit saai en kaal en weinig variatie in de paden en uitzichten.

  reageer
 • Karin

   

  Ik kan mij al allereerst helemaal vinden in de reactie hier van J.P op 11-11-2017. ik citeer dan ook: leer eerst je bezoekers goed kennen. iemand voor de zeearend gaat niet in de bossen lopen en iemand voor de paarden gaat niet in de bossen lopen. een wandelaar heeft graag variatie van paden en keuzes daarin. denk niet dat je de 600.000+ bezoekers uberhaupt gaat halen voor het gebied. danwel dat je huidige infrastructuur ver van optimaal daarvoor is. hoe meer mensen in het gebied hoe meer vervuiling en vernieling je krijgt niet bepaald een meerwaarde. verder door uitbreiding infra zal tenkoste gaan van natuur. danwel oppervlakte verkleining danwel dat bepaalde diersoorten daar de dupe van zullen worden. geen idee hoe en waar je wilt gaan kanoen, volgens mij zijn daar betere plekken op andere lokaties in de polder voor. Sinds de film is uitgebracht wordt het steeds meer een soort kalverstraat, en blijven de echte natuurmensen steeds meer weg. Maak het niet te commercieel of een kermis attractie er van, vergeet niet dat wij te gast zijn van de natuur daar, en heb dus allereerst eens wat meer respect voor alles wat daar nu leeft. De kreet hoe laat komt de zeearend, zitten we daar nu echt op te wachten, ik denk het niet. Leer dus inderdaad maar eens de echte bezoekers kennen en ga eens wat minder af op de mening van de attractiepark gangers, Lelystad heeft al een natuurpark, promoot dat dan maar wat meer voor die mensen, zien ze de dieren zeker omdat het achter hekken loopt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • J.P

   

  leer eerst je bezoekers goed kennen. iemand voor de zeearend gaat niet in de bossen lopen en iemand voor de paarden gaat niet in de bossen lopen. een wandelaar heeft graag variatie van paden en keuzes daarin. denk niet dat je de 600.000+ bezoekers uberhaupt gaat halen voor het gebied. danwel dat je huidige infrastructuur ver van optimaal daarvoor is. hoe meer mensen in het gebied hoe meer vervuiling en vernieling je krijgt niet bepaald een meerwaarde. verder door uitbreiding infra zal tenkoste gaan van natuur. danwel oppervlakte verkleining danwel dat bepaalde diersoorten daar de dupe van zullen worden. geen idee hoe en waar je wilt gaan kanoen, volgens mij zijn daar betere plekken op andere lokaties in de polder voor.

  reageer
 • Merreha

   

  Zwaar overgewaardeerde kaal getrapte vlakte krijgt veel te veel eer. Ik vrees dat de provincie het niet veel beter zal doen dan Staatsbosbeheer. Als het gaat om het beheer en de ontwikkeling van het gebied.

  reageer
 • Rinus

   

  Vooral veel wensdenken en elektrische luchtfietserij.

  reageer
 • Sander

   

  Niemand, hoeft ook niet, next

  reageer
 • Barbara

   

  Verhaal van de wethouder klinkt niet onaardig. Is er ook al met de dieren gesproken als marktpartij in deze kaalgevreten wildernis? De toerist zal niet mogen bij gaan voeren, wie dan wel?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert