Coloriet: volgend jaar meer handen aan het bed

FLEVOLAND
Coloriet zet volgend jaar meer dan 25 extra medewerkers aan het bed in. Dat schrijft bestuurder Aukje Reinders in een blog en brief aan de medewerkers. 

Coloriet, met vestigingen in Dronten, Lelystad en Zeewolde, is gespecialiseerd in wonen en zorg voor senioren. De beslissing om meer handen aan het bed te regelen, komt er nadat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloot dat er meer geld komt voor verpleeghuiszorg.

De extra mankracht zorgt voor extra toezicht. Verder zijn er per huiskamer voortaan zo vaak mogelijk 2 collega's aanwezig. 

reacties (4)

 • Stevie

   

  Het is een begin. Misschien wat meer 'vrijwilligers' vanuit de participatiewet vinden. De kringloopwinkels en buurthuizen hebben die weg wel gevonden.

  reageer
 • hans

   

  Regeltjes vanuit het UWV. Anders worden de ''vrijwillgers'' gekort op hun uitkering!

 • KC

   

  Mooi voor de verzorgingshuizen, maar waar blijft het extra geld voor de thuiszorg?

  reageer
 • Beernd

   

  Zal tijd worden, het huidige personeel loopt zich de longen uit het lijf en hebben geen tijd voor het sociale deel, wat de bewoners juist zo nodig hebben..personeel en salaris erbij voor die hardwerkende mensen

  reageer
 • Bla Bla Schaap

   

  Een aantal jaar geleden was 2 personen op de huiskamer standaard. Daarna lekker bezuinigen! 1 persoon op een huiskamer en dan samen met de bewoners eten koken....... met bewoners die dus niet voor niets in dat tehuis wonen! Dat gaat toch niet. Of vertrouwen dat er elke dag wel een vrijwilliger komt helpen..... Ben blij te horen dat er weer standaard 2 personen aanwezig zijn op een huiskamer.

  reageer
 • Josien

   

  Vroeger gingen de kinderen ook nog wel eens vaker langs om vader of moeder te bezoeken en bij te dragen aan de kwaliteit van zijn of haar leven. Tegenwoordig worden ouderen geparkeerd als je er last van heb.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert