Jongeren winnen prijs met rapvideo over relaties en seks

ALMERE • Vr 10 november 2017 | 13:56 • Vrijdag 10 november 2017 | 13:56
Een Almeerse groep jongeren heeft gisteren een prijs gewonnen met een rapvideo. Met jongeren uit drie andere gemeenten deden ze mee aan een campagne over het aangeven van grenzen bij relaties en seks.

In de video rappen de jongeren, allen tussen de 17 en 22 jaar oud, over het belang van duidelijk communiceren bij seks. "Je moet je grenzen aangeven", zegt Soufiane, een van de prijswinnende jongeren. "Niet iets doen waar je niet achter staat en daar duidelijk over communiceren."

Rapvideo
De producties van andere jongeren gingen ook over regels die belangrijk zijn bij relatie en seks, maar de Almeerders hadden als enige een rapvideo gemaakt.

"We wilden iets met de hele groep doen en besloten een muziekvideo te maken", vertelt Soufiane. "We hebben twee rappers de tekst laten schrijven en kenden iemand die cameraprofessional is. Uit Amersfoort hebben we een actrice gehaald, waarmee ik in de clip speel."

Prijs
Donderdagmiddag werd tijdens een congres van de campagneorganisatie 'Ik ben van mij' bekend gemaakt welk team de prijs had gewonnen. De Almeerders wonnen met hun rapvideo de juryprijs en de publieksprijs. De jury vond dat ze met kop en schouders boven de concurrentie uitstaken en roemde de professionaliteit van de productie.

Als prijs mochten de jongeren elk een JBL bluetooth speaker in ontvangst nemen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel