Connexxion onderzoekt filmende buschauffeur

FLEVOLAND
Connexxion is een onderzoek gestart naar een buschauffeur die filmopnames heeft gemaakt tijdens het rijden. Omroep Flevoland heeft meerdere filmpjes gekregen waarin beelden te zien zijn in de bus op de lijn Emmeloord - Zwolle. 

De filmpjes zijn gestuurd door een anonieme tipgever, die beweert dat de beelden worden rondgestuurd onder buschauffeurs. "Veel van de chauffeurs spreken er schande van."

Op de beelden is te zien hoe de chauffeur tijdens het rijden filmt. In een andere video filmt de chauffeur een gesprek dat hij met een passagier voert. In het filmpje trekt de chauffeur een raar gezicht als de passagier vertelt dat hij straks ook weer mee terug rijdt. Wanneer de beelden precies zijn gemaakt is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat er ook opnames van afgelopen zomer tussen zitten.

Maatregelen
Connexxion bevestigt dat het gaat om een chauffeur die voor hen werkt in de regio IJsselmond. "Er is een onderzoek gestart en als blijkt dat de chauffeur zich niet aan de regels heeft gehouden, worden er passende maatregelen getroffen", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. "Die maatregelen kunnen van alles zijn, tot en met ontslag, maar daar willen we niet op vooruit lopen."

reacties (9)

 • Inbreuk

   

  Echt verschrikkelijk dat er mensen zijn die doorlinken zonder dat ze er zelf maar iets mee op schieten. Laat die mensen lekker filmen niemand is perfect.

  reageer
 • jean-pierre

   

  Hij laat wel in het filmpje zien dat de bussen door een wasstraat gaan wat miss veel mensen niet weten omdat de bussen er namelijk niet altijd even schoon uitzien van buiten niet en van binnen niet

  reageer
 • Kees

   

  Een boete lijkt mij een passende maatregel. Er is immers niks gebeurd.370033

  reageer
 • Hendrik

   

  Je mag als bestuurder van een voertuig je mobiel niet eens vast houden. Dus een boete van €230,- lijkt me op z'n plaats. Is zo'n chauffeur wel verzekerd als hij al filmend een aanrijding krijgt?

  reageer
 • Schaapjes

   

  Wat een ophef om niks.

  reageer
 • pieter de oude

   

  De heksenjacht is weer geopend nadat een verklikker zijn werk weer heeft gedaan. Hoeveel werk moet een buschauffeur "TIJDENS" het rijden allemaal doen, ? kaartverkoop (Almere), informatie verstrekken, boordcomputer bedienen.

 • laat alle reacties zien
 • Dirk Bakker

   

  Ja als je een Dash Cam op de ruit plakt kan wel mooi zijn op een accu , ,hoef je niet vast te houden ,maar dit zou ik niet in mijn hoofd halen

  reageer
 • Jan Jansen

   

  @pieter Er zijn bij Connexxion duidelijke regels over het filmen door chauffeurs.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Als die bussen net zo leeg rondrijden als in en rondom Dronten snap ik die chauffeur wel, hij verveelt zich te pletter.!!!

  reageer
 • Pieter

   

  Als hij die camera gewoon voor de ruit zet, is er niks loos. Kijk maar eens op YouTube naar de prachtige opnames die treinmachinist meesterpaul2 maakt !

  reageer
 • Nelleke

   

  Als de privacy van de passagiers in het geding is is er wel degelijk wat loos.

 • eva

   

  wat een ophef of over niets, het is erger dat de bussen niet meer rijden vanaf 10 december, en ik en honderden mensen veel moeten overstappen om op hun werk te komen in de spits

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert