Connexxion onderzoekt filmende buschauffeur

FLEVOLAND • Vr 10 november 2017 | 15:10 • Vrijdag 10 november 2017 | 15:10
Connexxion is een onderzoek gestart naar een buschauffeur die filmopnames heeft gemaakt tijdens het rijden. Omroep Flevoland heeft meerdere filmpjes gekregen waarin beelden te zien zijn in de bus op de lijn Emmeloord - Zwolle. 

De filmpjes zijn gestuurd door een anonieme tipgever, die beweert dat de beelden worden rondgestuurd onder buschauffeurs. "Veel van de chauffeurs spreken er schande van."

Op de beelden is te zien hoe de chauffeur tijdens het rijden filmt. In een andere video filmt de chauffeur een gesprek dat hij met een passagier voert. In het filmpje trekt de chauffeur een raar gezicht als de passagier vertelt dat hij straks ook weer mee terug rijdt. Wanneer de beelden precies zijn gemaakt is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat er ook opnames van afgelopen zomer tussen zitten.

Maatregelen
Connexxion bevestigt dat het gaat om een chauffeur die voor hen werkt in de regio IJsselmond. "Er is een onderzoek gestart en als blijkt dat de chauffeur zich niet aan de regels heeft gehouden, worden er passende maatregelen getroffen", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. "Die maatregelen kunnen van alles zijn, tot en met ontslag, maar daar willen we niet op vooruit lopen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel