Actievoerders welkom op informatiemarkt luchthaven

LELYSTAD
Actievoerders tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn zaterdag van harte welkom op de informatiemarkt over de vliegroutes van de luchthaven. Dat zegt een woordvoerder van de organisatie. De gemeente Lelystad, de provincie en Lelystad Airport organiseren deze markt in het Aviodrome om geïnteresseerden te informeren over de wijze waarop het vliegveld wordt uitgebreid en in april 2019 in gebruik wordt genomen. 

Tegen de vliegroutes van en naar de luchthaven is de laatste tijd veel verzet gekomen. Laagvliegende toestellen zouden veel overlast veroorzaken. In de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn actiegroepen opgericht tegen de plannen.

De groepen grijpen de informatiemarkt aan om te demonstreren. Zij hebben van de gemeente Lelystad een vergunning gekregen om een manifestatie te houden voor het luchthavengebouw. Die begint om 10:00 en moet om 12:00 zijn afgerond. Daarna mogen de actievoerders de markt bezoeken, zolang zij in het Aviodrome maar niet demonstreren.

reacties (6)

 • Grove

   

  Het is opmerkelijk dat er nu pas demonstraties komen. Jarenlang, ook op deze plek, heb ik gewezen op het langdurig laagvliegen, vogel gevaar en de problemen met de routes van en naar Schiphol. Nooit een reactie daarop. Nu het te laat is komt men in beweging. SchipholKatwijk had ik als beter alternatief. Een vliegveld aan het eind van een 7 km lange dijk. Geen overlast meer en geen beperkingen meer, ook niet snachts.

  reageer
 • Stevie

   

  Leuk hoor, neem broodjes mee jongens.

  reageer
 • Rinz

   

  Als ze het maar netjes houden! Wij; gezin met jonge kinderen, willen graag komen kijken zonder onze kinderen te hoeven beschermen tegen narigheid.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Misschien krijgen die kleine kindjes van nu later als grote kindjes een baan op het vliegveld.? Al die kleine kindjes van nu, kunnen later als ze groot zijn niet allemaal biologische groenten gaan verbouwen.

 • jan

   

  als ze maar met de fiets komen. anders vervuilen ze het milieu onnodig

  reageer
 • hans

   

  Is dat ''snelweg'' fietspad'' al helemaal af dan? (ze komen met de bus, parkeerplaats genoeg op die doodlopende A.F weg)

 • Jaap

   

  We komen met duizenden!

  reageer
 • Rolf

   

  Zijn er dan zoveel mensen die niet de capaciteit hebben om te bedenken dat uitbreiding van vliegveld deze regio in de lift gaat zetten. Verandering is niet altijd slecht mensen

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Actievoerders die voor het tegengaan zijn van de uitbreiding van Vliegveld Lelystad hebben een welzijns leven wat ze rijkelijk willen behouden! "Het vliegveld zou eerder een verdere uitgebreide innovatieve "attractiepark" kunnen blijven met thema's op scholing en werkgelegenheid, met een waardevolle economische vooruitzicht!!"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert