Actievoerders welkom op informatiemarkt luchthaven

LELYSTAD • Vr 10 november 2017 | 17:39 • Vrijdag 10 november 2017 | 17:39
Actievoerders tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn zaterdag van harte welkom op de informatiemarkt over de vliegroutes van de luchthaven. Dat zegt een woordvoerder van de organisatie. De gemeente Lelystad, de provincie en Lelystad Airport organiseren deze markt in het Aviodrome om geïnteresseerden te informeren over de wijze waarop het vliegveld wordt uitgebreid en in april 2019 in gebruik wordt genomen. 

Tegen de vliegroutes van en naar de luchthaven is de laatste tijd veel verzet gekomen. Laagvliegende toestellen zouden veel overlast veroorzaken. In de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn actiegroepen opgericht tegen de plannen.

De groepen grijpen de informatiemarkt aan om te demonstreren. Zij hebben van de gemeente Lelystad een vergunning gekregen om een manifestatie te houden voor het luchthavengebouw. Die begint om 10:00 en moet om 12:00 zijn afgerond. Daarna mogen de actievoerders de markt bezoeken, zolang zij in het Aviodrome maar niet demonstreren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel