Jeugdsportfonds start campagne voor zwemles kinderen

ALMERE
Het Jeugdsportfonds in Almere start deze week een campagne om meer kinderen aan het zwemmen te krijgen. Het gaat dan vooral om kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om zwemlessen te betalen. 

Veel van deze ouders weten niet dat ze financiële steun kunnen ontvangen om hun kinderen op zwemles te sturen. Het Jeugdsportfonds betaalt de lessen voor huishoudens die onder de grens van bijstand plus twintig procent zitten. 

Met de campagne wil het fonds benadrukken dat zwemmen van levensbelang is voor kinderen. Nog steeds verdrinken er kinderen tijdens het spelen omdat ze niet kunnen zwemmen.

Zo kwam vorig jaar de 10-jarige Diornyschya om het leven toen ze in de Lage Vaart in Almere terecht kwam. Haar vader Cedric Belfor heeft een stichting in haar naam opgericht die als doel heeft kinderen te leren zwemmen. De stichting werkt deze campagneweek samen met het Jeugdsportfonds. 

Ook in Dronten moet er meer aandacht komen voor zwemles voor kinderen, vindt de SP in die gemeente. Zo wil Peter Duvekot van de SP dat het schoolzwemmen terug komt. 

reacties (9)

 • Ilse

   

  Naschoolszwemmen geen idee? Gewoon na 15.00u met zn allen naar het zwembad en de ouders komen hen daar weer ophalen. Vervoer erheen is soms een uitdaging maar als het binnen loop/fietsafstand is, dan natuurlijk gewoon met de benenwagen. Anders ouders met een auto tegen een redelijke vergoeding 4 of 5 kinderen naar het zwembad laten brengen.

  reageer
 • Hilde

   

  Ik ben groot voorstander.. schoolzwemmen doen we al, nu nog het vergoeden van het schoolzwemmen en dan kunnen we nog meer kinderenbereiken

  reageer
 • Ik zeg: terug naar het schoolzwemmen, door de gemeente gefinancieerd. Of je nu in de bijstand zit of niet, rond de 43 euro per maand een uurtje zwemles in de week is voor bijna niemand te betalen of in ieder geval belachelijk veel geld.

  reageer
 • anoniem

   

  goed dat jeugdsportfonds dit doet. alleen ze moeten de andere zwemdiploma's er ook onder lagen vallen. nu is het alleen a zwemdiploma. b en c zwemdiploma niet. met alleen een a diploma kan een kind echt niet al heel goed zwemmen.

  reageer
 • Andrea

   

  Wees dankbaar dat A vergoed wordt

 • .\/\/.

   

  "met alleen een a diploma kan een kind echt niet al heel goed zwemmen." - dat is nou echt klinkklare onzin. Diploma A is de basis, en die is voldoende.

 • Willemsen

   

  Waarom niet de zwemlessen bekostigen uit de kinderbijslag. Weet je tenminste gelijk dat die bijslag nuttig wordt besteed.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacq

   

  Je kind niet op zwemles doen terwijl je het wel kan betalen is een tekortkoming van de ouders. Zoals Pieter zegt is leuk maar JIJ kiest voor kinderen zorg er dan ook voor ! Zwemles is geen ohh leuk zwemles moet je verplichten aan je kinderen! Almeerse...genoeg zwembaden open in het weekend en ze wisselen elkaar ook nog eens af dus ook dat is onzin.

  reageer
 • Wieke

   

  Als je in Haven woont en geen auto rijdt is het niet altijd makkelijk naar het zwembad te gaan, kost ook nogal wat.

 • pieter de oude

   

  Naar school brengen met de auto, overblijf service, naschoolse opvang, ophalen met de auto, blijft weinig tijd over voor sport in het algemeen.

  reageer
 • Almeerse

   

  Misschien handig als de zwembaden wat vaker (ook in het weekend) open zijn zodat kinderen hun zwemvaardigheid kunnen bijhouden?

  reageer
 • Wieke

   

  Goed dat de gemeente hier extra aandacht aan besteed. Ook scholen moeten goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds, zodat zij deze info door kunnen geven aan ouders wiens kinderen in aanmerking komen ( en hen evt helpen hun kind op te geven hiervoor)

  reageer
 • Jeugdsportfonds Almere

   

  Beste Wieke, Bedankt voor je reactie, gelukkig zijn alle scholen van deze mogelijkheid op de hoogte en werken hier ook de intermediairs van het Jeugdsportfonds die de kinderen kunnen aanmelden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert