Steeds meer gebouwen getransformeerd tot woningen

FLEVOLAND
Het aantal woningen dat in Flevoland tot stand komt door het verbouwen van bestaande constructies is vorig jaar meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral kantoorpanden zijn populair maar ook winkels en fabriekspanden werden omgebouwd. 

In totaal werden er vorig jaar in Flevoland 80 bestaande gebouwen omgetoverd tot woningen. In 2015 lag dat aantal nog op 35. Een voorbeeld hiervan is de katholieke kerk van Kraggenburg. Het ledenaantal van de kerk liep terug en er werd besloten om van het pand huizen te maken.
[https://localfocus2.appspot.com/5a096068ce2f1]

Landelijk gezien staat Flevoland samen met Zeeland wel onderaan de lijst. In Noord-Holland en Zuid-Holland vonden de meeste transformaties plaats. Absolute koploper is Noord-Brabant.
[https://localfocus2.appspot.com/5a0960b3a0975]

reacties (3)

 • peter van den bemt

   

  Zoals zo vaak bij een goednieuwsbericht uit Flevoland, blijkt het al snel niet zo heel erg goed te zijn. Samen met Zeeland presteert Flevoland op dit vlak namelijk het slechtst in Nederland. 'Verdubbeling' klinkt mooi. Het is in ieder geval (een beetje) positief, maar het KAN en MOET dus eigenlijk nog veel beter. Het biedt woonruimte zonder dat er steeds natuur voor moet worden ingeleverd.

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad deze strategie heeft in Amsterdam in de jaren '80 goed uitgepakt, tot dat de bankencrisis de boel bepaald stil legde, en de bouw nu weer draait als een tierelier! Juist om dat de grond in beheer blijft van de gemeente! (Ondanks de arrogante huizenmelkers)

 • Wieke

   

  Goede ontwikkeling. Leegstand is zinloos, zeker als er behoefte aan woningen is. Ik zie liever verbouwen van bestaande panden dan afbreken.

  reageer
 • Galjoen

   

  Noordoostpolder houdt alles tegen. Het is niet goed of het deugt niet. Ze houdt de woningnood in stand en hoopt zo wat kavels te verpatsen.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Conservatisme (zeker wat de woningbouw betreft) viert hoogtij in (bij) Oostelijk Flevoland en de Noord Oost-polder, men houdt de KNIP heerlijk gesloten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert