Horror in de buurt tijdens Sint Maarten

ALMERE
Bewoners van de Edestraat in de Almeerse Stedenwijk hebben de kinderen van de buurt getrakteerd op een waar horrorfeest tijdens Sint Maarten. Voor de deur van organisator Denise Rijnders stond een grote tent met daarin een doolhof.

De kinderen die naar binnen durfden kwamen allerlei enge horrorfiguren uit bekende films tegen. Zo was Chucky van de partij en het meisje uit de Exorsist. Ook de horrorclown uit de film It, gespeeld door Denise, en het karakter uit de Chainsaw Massacre en Hannibal waren te zien. 

Voor de hele kleine kindertjes was er de vriendelijke Sneeuwwitje die samen met haar zeven dwergen snoep uitdeelde. Mede-organisator Danny Voortman stond als tovenaar bij de ingang en deelde koek en warme chocolademelk uit. 

Het horrorfeest was een groot succes door medewerking van dertig vrijwilligers. Het geheel werd gefinancierd uit het wijkbudget en een aantal winkels uit de buurt zoals de Albert Heijn, Boni en bakker de Vries. Hudson Hout leverde het hout voor het doolhof. 

Ondanks kritiek van een buurvrouw, die de overlast van het horrorfeest zat is en boos is dat ze haar auto een hele dag niet voor haar deur kon zetten, gaat het feest volgend jaar gewoon weer door, aldus de organisatie.   

reacties (15)

 • Rob

   

  Leuk gedaan met zen alle deed iedelen maar meer hun best om dit soort dingen te organiseren

  reageer
 • Theresia maria

   

  Super leuk gedaan. Hoop volgend jaar op nog zo een geslaagd feest.

  reageer
 • Albert

   

  Wat een leuk initiatief! Volgend jaar komen we vanuit Kruidenwijk die kant op!

  reageer
 • Stevie

   

  Azijn weer in de aanbieding zeker ? Leuk initiatief, volgens mij hebben de kinderen genoten zo te zien.

  reageer
 • Denise Rijnders

   

  Bedankt voor alle leuke reacties echter wil ik nog even het volgende kwijt we weten wel degelijk het verschil tussen sintmaarten en Halloween alleen hebben wij gekozen om het allebei op 1 dag te doen dit omdat de grotere kinderen waarvoor de Halloween tent bedoelt is niet meer lopen met sintmaarten toch ook nog wat leuks hebben te doen en voor de kleintjes dus een leuk sprookje uitvoeren. Daarnaast lopen er geen kinderen over straat met Halloween en op deze manier wordt er aan beide wat gedaan en is er voor alle leeftijden wat

  reageer
 • Ton

   

  Denise geweldig initiatief van jou en je mede vrijwilligers, er zouden meer mensen moeten zijn die jullie bevlogenheid hebben. Negatieve reacties moeten jullie maar langs jullie heen laten gaan want dat zijn vaak de beroepszeurders op dit forum. Fijne dag en hopelijk organiseren jullie dit volgend jaar ook.

 • laat alle reacties zien
 • almeertje

   

  Buurvrouw maakt u zich niet zo druk. Na het feest kunt u auto weer voor de deur.

  reageer
 • Ferry

   

  Al valt Pasen en Pinksteren op een dag.de mensen moeten zich niet zo druk maken.het gaat erom dat de kinderen een leuke dag hebben. En Ach,in iedere straat heb je wel een boze buurman of buurvrouw zitten, zelfs in Sesamstraat.

  reageer
 • Marcel Nederveen

   

  Jammer dat sommige reacties weer zo negatief zijn. Waarom zou je Sint Maarten en Halloween niet kunnen combineren? Er werd wel degelijk rekening gehouden met hele kleine kinderen zoals dat te horen is in het filmpje, er werd dan van te voren gewaarschuwd als er kleintjes naar binnen gingen, zodat de horror figuren rustig op hun plek bleven staan. En de aller kleinste niet bang werden gemaakt. Er werd door de kleine kinderen zelfs handjes geschud met de horror figuren. Dus dat opvoeden met angst valt ook wel weer mee. Er zijn dagelijks veel gewelddadiger tekenfilms op tv waar kinderen massaal naar kijken. Het zou juist een stimulans moeten zijn voor mensen om in hun eigen buurt 1met vrijwilligers te organiseren. Maar ja, achter je schermpje zitten en kritiek leveren is veel makkelijker. En wat die ene buurvrouw betreft, jammer dat die nu gaat lopen klagen als je er eerst zelf jaren aan mee hebt gedaan, beetje kansloos. En voor al die vrijwilligers fantastisch gedaan, en gewoon lekker doorgaan!

  reageer
 • Hans B

   

  Sint Maarten en Halloween hebben net zo weinig met elkaar te maken als Sinterklaas met Kerst. Heel raar dus om dat te gaan combineren.

 • Tussen de Vaarten

   

  Ook dit jaar weer veel minder zangers en zangeressen aan de deur. Jammer. Vergrijst de buurt of hebben ouders geen interesse meer om met hun kinderen op pad te gaan ?

  reageer
 • Ik

   

  Wij blijven stug doorlopen, echter, als er maar bij elke 2 op de 50 huizen de deuren open gaan, is de lol er bij de kinderen wel sneller vanaf helaas.

 • Pk

   

  Kunnen ze in Almere alleen maar klagen?

  reageer
 • TimvD

   

  Zelfs Omroep Flevoland lacht "de" buurvrouw uit. Geniaal. Verder leuk idee, moet op meer plekken in Almere gedaan worden!

  reageer
 • Klaas

   

  Wat een zielige vertoning om zo Sint-Maarten te verwarren met een Halloween feest. je hebt nu eenmaal mensen die het niet helemaal snappen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Van die mensen die sint Maarten verwarren met Halloween, om moe van te worden...

  reageer
 • Stefanie

   

  Leuk gedaan. Zouden ze op meer plekken in Nederland moeten doen. Dan lopen er wat meer kinderen Sint Maarten dan een aantal jaar geleden. 😀

  reageer
 • Marijke

   

  En zo wordt de invloed vanuit de VS steeds groter... Sint Maarten verwarren met Halloween. Erg jammer.... kinderen opvoeden met angst... erg jammer...

  reageer
 • John

   

  Kalgan is een Keuze. Mooi initiatief dat door groot en klein wordt gewaardeerd. Hulde.

 • Draadnageltje

   

  Ik ben het helemaal met je eens! Zo wordt weer een Nederlandse traditie om zeep geholpen.... 😠

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert