"Nieuw systeem OV-tarieven niet voor iedereen gunstig"

FLEVOLAND
De invoering van het zogenoemde Tarievenhuis Oost voor het openbaar vervoer pakt niet voor iedereen gunstig uit. Dat meldt het OV Loket, dat als onafhankelijke ombudsman voor een beter openbaar vervoer strijdt.

De vervoersbedrijven Arriva, Connexxion en Syntus vonden dat de reistarieven in Flevoland, Gelderland en Overijssel meer helder en consistent moesten worden. Daarom werden afgelopen najaar onder de naam Tarievenhuis Oost nieuwe kaartsoorten, tarieven en abonnementen ingevoerd.

Maar volgens het OV Loket blijkt het Tarievenhuis in de praktijk ingrijpende gevolgen te hebben voor bepaalde groepen reizigers. Ook zijn er reizigers die veel meer geld voor hun abonnement kwijt zijn dan voorheen.

Ouders van kinderen die met de bus naar een school in een andere gemeente of over een provinciegrens moeten reizen, zijn sinds juli soms tientallen tot honderden euro's per maand duurder uit. Een aantal gezinnen werd hiervoor wel gecompenseerd, maar die compensatie was vaak eenmalig en dekte de extra kosten niet altijd volledig.

Het OV Loket noemt het onaanvaardbaar als gezinnen zoveel duurder uit zijn.

reacties (5)

 • één vervoersbedrijf voor heel Nederland, overal het zelfde tarief,en niet al die soorten kaarten E tickts en noem maar op,wel zo duidelijk en eerlijk.

  reageer
 • de accountant

   

  En waarom zou het voor iedereen gunstig moeten zijn. Daar waar men te weinig betaalde zal men nu het correcte bedrag betalen. Niets aan de hand.

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Na de heilige koe is dit de volgende melkkoe???? Te schandalig voor woorden.

  reageer
 • Tineke

   

  Wat een late reactie. We hebben hier al maanden geleden tegen geageerd. O.a. tegen het feit dat een abonnement minimaal vijf dagen van te voren aangeschaft moet worden vanwege een zichtkaart voor de trein Kampen - Zwolle, ook al gebruik je nooit deze trein.

  reageer
 • pieter de oude

   

  hoogtijd voor "EEN" vervoersconcessie, uitgevoerd door "EEN" bedrijf.!!!! dan kan het vast goedkoper. Die versnippering is inefficient en werkt verlammend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert