SP wil lijst van 'lijken in de kast'

NOORDOOSTPOLDER
De SP in Noordoostpolder wil een lijst van alle lijken die nog in de kast zitten bij de gemeente. Dat staat in een motie die maandag wordt ingediend bij de gemeenteraadsvergadering in Emmeloord.

De partij vindt zo'n lijst nodig, zodat de nieuwe gemeenteraad en het college - na de gemeenteraadsverkiezing volgend jaar - met een schone lei kunnen beginnen.

De SP verwijst onder meer naar de projecten Golfbaan, Wereld Erfgoed Schokland en de aankoop van het pand van makelaar Sinke voor het centrumplan. Volgens de SP was er daarbij geen sprake van open en transparant bestuur. Het overzicht van de lijken in de kast moet in februari klaar zijn.

Het college is niet blij met de motie. Wethouder Bogaards ziet hem als een motie van wantrouwen richting het college.

De motie is maandagavond in stemming gebracht, maar er was geen meerderheid voor.
 

reacties (8)

 • Thomas

   

  Zie ik dit goed? De partij waarbij belastingfraude met raadsvergoedingen verplicht is, de enige partij in Nederland waar geen inzicht wordt gegeven in nevenfuncties en belangenverstrengeling, klaagt over een gemeente die de boekhouding niet op orde heeft?

  reageer
 • Wasbak

   

  SP in Emmeloord nemen wij niet serieus.

  reageer
 • Uit de Klei

   

  Op zich goed bedacht, jammer dat je hierom moet vragen. Maar kijk eens naar het ingenieur buro dat de plannen bedenkt voor Emmelhage slechte afwatering, geen handhaving op de groenen wallen zoals boswonen en de matige planning van de rotondes en maar halve straten aanlegt zoals paardenmarkt zonder groei mogelijkheden voor bomen. De verlichting wordt ook niet hersteld op de noord zijde en verker bij Albert Heijn is eveneens slecht geregeld. Doe daar iets mee SP of andere partij

  reageer
 • Harry

   

  De sp Noordoostpolder blinkt in het algemeen niet uit door positieve akties. Heb overigens van de overige politieke partijen ook geen hoge pet op. Besluitvorming verloopt in het algemeen erg moeizaam, zoals vervanging Marknesserbrug en aanleg rotonde Onder de Toren.

  reageer
 • Polderaar

   

  Dit is waar de SP voorstaat. Zeuren en trekken, maar weinig tot geen constructieve inzet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • martin

   

  Beste SP, kenmerk van een lijk in de kast is juist dat het niet op een lijst voorkomt.

  reageer
 • Pieter

   

  Veel kabaal en getoeter van deze partij, en weinig wol. Trouwens nu we het toch over de SP heben. Heeft Genosse Hoekstra nou eindelijk eens een ludieke oplossing gevonden voor het overmaken van de raadsvergoeding op haar rekening of was dit ook veel getoeter en weinig wol?

  reageer
 • Logisch nadenken?

   

  Jammer dat deze mijnheer voorbij gaat betreffende de onderwerpen die deze motie helaas nodig maken. Dat de SP als enige partij dit aan orde stelt zegt meer dan genoeg! Iedere partij zou het moeten toejuichen dat er meer transparantie in woord en daad in de politiek plaats vindt.Dan kun je ook weer vertrouwen krijgen in de politiek (mensen).

 • karel

   

  De partij die tegen stemt wil in geen geval het deksel niet van de beerput.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert