Politiek stemt in met subsidie voor golfbaan

NOORDOOSTPOLDER
Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandagavond ingestemd met 420.000 euro subsidie aan de golfbaan in Emmeloord. Het geld is bedoeld voor renovatie, omdat de golfbaan langzaam verzakt

Een aantal partijen waaronder ONS Noordoostpolder en SP stemde tegen het voorstel van het college omdat de fracties vinden dat wethouder Haagsma de gemeenteraad niet goed heeft geïnformeerd.

De gemeente Noordoostpolder heeft bij de aanleg van de golfbaan namelijk een contract gesloten waarin staat dat het clubbestuur financieel de eigen broek moet ophouden. Wethouder Haagsma heeft dat contract achtergehouden toen hij de gemeenteraad vroeg om de subsidie toe te kennen. Haagsma liet maandagavond weten dat hij dat niet met opzet heeft gedaan.
 

reacties (15)

 • cc.w.schouten

   

  Over 15jaar weer 750000 euro, of denken we dat het inzakkenstopt.820754

  reageer
 • Willemsen

   

  "Wethouder Haagsma heeft dat contract achtergehouden " En waarom kan na een dergelijke omissie niet opnieuw worden gestemd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als naast Golf, de sport van de elite, ook de woorden 'gemeente' en 'subsidie' in één bericht samenvallen....dan is de beer los natuurlijk. Golf is de vierde sport in Nederland, met meer dan 400.000 mensen die het beoefenen. Hoezo elitesport?

  reageer
 • Bert Geerts

   

  Prachtig dat de gemeente zoveel geld uitheeft aan een relatief kleine vereniging dat biedt perspectief voor Tonego en Luttelgeest. Zie bijvoorbeeld foto in Stentor van gisteren van ons trainingsveld en kom onze verouderde sporthal bekijken. Ik ben benieuwd hoeveel geld de gemeente hier voor gaat vrijmaken.

  reageer
 • Wat kunnen we weer lekker klagen op onze bestuurders. Maar welke klager stelt zich volgend jaar beschikbaar, als kandidaat? Makkelijk langs de zijlijn lopen klagen. Aan dit soort mensen gaat onze samenleving kapot. Als alle klagers nu eens gingen golfen, dan ziet onze samenleving er op korte termijn aanmerkelijk gezonder uit. o ja ik ben geen golfer...maar wel een realist.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ambtenaar

   

  De burgemeester van de bootjes en de golfers tolereert dat het college de raad stelselmatig slecht informeert. Bij een goede informatie komt aan het licht dat hij een slecht bestuurder is. Hij maakt misbruik van het ontbreken van een kritische media als luis in de pels. Voorbeelden te over maar niemand hoort of leest ervan.

  reageer
 • Polder Man

   

  Maar geen Tijdelijk icebaan! Ik vraag me af als alleen maar Dhr.Haagsma lid is van de club of meer van de Gemeenteraad?

  reageer
 • tijn

   

  poehhhh wat een geluk dat de ijsbaan niet door gaat zegggg.......

  reageer
 • Jojo

   

  Ruim vier ton. En waarvoor? Niet bepaald een volkssport, dat golfen, of zie ik dat verkeerd? Liefhebbers kunnen op zat van plekken in Nederland terecht. Ruikt wel heel erg naar een onderonsje dit. En de aanleg is destijds ook al door de overheid bekostigd?

  reageer
 • Ongeloof!

   

  Hoe is het mogelijk een overeenkomst weg te poetsen? Zelfs de provincie is nog betrokkene als nazorg toezichthouder . Wonderlijk is dat zelfs nu een traject loopt bij de provincie om de nazorg te actualiseren tot 2028.Dus wat deze raad heeft besloten schuurt op vele wijze met contractuele eigenschappen die ook bij de provincie vastliggen.De afstemming met alle relevante voorzieningen in relatie met het hemelwaterafvoer staan of vallen met de beslissingen die in dit nazorgplan beschreven staan. De vraag is mag de gemeente Noordoostpolder zonder overleg de nazorg verplichting verstoren van de provincie?

  reageer
 • Logisch Nadenken?

   

  Dit nieuws item zou onderzocht kunnen worden door Omroep Flevoland? Lijkt mij de moeite waard.

 • Cor.

   

  Wat. Is dit nou weer weer een gemeente blunder ja ja weer moet het uit de pot van de gemeenschap. En dat alleen voorde Elite. Dat is niet voor Jan met de pet . Ze KOMEN niet Met de fiets hoor fiets , JA asso bakken . Vul zelf,maar in ze Weten PRECIES de wegen te bewandelen nou kan het ook zo zijn dat de vorige wethouder er mee van doen heeft. Ja die weet wel waar abreham de geld sluis open moet krijgen .zo komt de elite door de winter. Laat ze zelf eens de handen uit de mouwen steken en hun verstand nou dat kost zelf geld En tijd he LAAT de gemeente dat maar doen makelijker he en goedkoper jammer hoor de profiteurs zijn weer bezig . Maak van een gat en bult , en van een bult een gat het kan niet Mooier zuipen doen ze ook in groeps verband en die golfbaan ook maar zelf doen. Zelf support. Aub. Dank u.

  reageer
 • Karel

   

  De inwoners van de gemeente hebben deze onbenullige liberale niksnutten zelf gekozen. De enige prestatie die ze kunnen leveren is heel veel geld verkwisten en niets opbouwen daarnaast is er ongehoord veel geld uitgegeven dat niet eens verantwoord is. Geen wonder dat de jeugd hier wegtrekt.

  reageer
 • Den

   

  Aha, rechtse hobby's! Golfen met vrinden! Geef mij de linkse hobby's van de natuur dan maar...

  reageer
 • Ja hoor

   

  En het pluche harkt een half miljoen van ons geld naar zich toe. Gooi de OZB maar weer omhoog en sluit nog een paar speeltuintjes, en haal al het groen uit onze wijk. Ook heel raar dat een vuilnisbelt langzaam in elkaar zakt, goh wat apart. Betaal zelf je hobby, b&w.

  reageer
 • Janneke

   

  Golfbaan voor de elites en niet eens 25.000 euro over hebben voor een IJSBAAN????? Bah bah bah. Je zou zo gaan verhuizen buiten de NOP

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert