Minder Almeerders naar culturele voorstelling

ALMERE • Di 14 november 2017 | 11:18 • Dinsdag 14 november 2017 | 11:18
Het aantal Almeerders dat culturele voorstellingen, musea of films bezoekt neemt af. Ook gaan er minder mensen naar de bibliotheek. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente, waaraan ruim 1700 mensen hebben meegedaan.

Van die ondervraagden gaat 86 procent naar een culturele voorstelling. Drie jaar geleden was dat nog 89 procent en drie jaar daarvoor 92 procent. Films en festivals trekken nog steeds de meeste bezoekers.

Kunstmuseum
Verder blijkt uit het onderzoek dat Almeerders voorzieningen op cultureel gebied missen. Ze zouden vooral een kunstmuseum in de stad willen zien. Maar ook een ruimer aanbod van jazz en klassieke concerten staat op het wensenlijstje van de ondervraagden.

Jongeren
In het onderzoek zijn jongeren onder de 18 jaar apart ondervraagd. Die groep blijkt veel vaker naar een museum, toneelvoorstelling of musical te gaan dan drie jaar geleden. Het best bezochte festival onder de jongeren is het Bevrijdingsfestival, gevolgd door het Haven Festival en strandfestival Zand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel