Minder Almeerders naar culturele voorstelling

ALMERE
Het aantal Almeerders dat culturele voorstellingen, musea of films bezoekt neemt af. Ook gaan er minder mensen naar de bibliotheek. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente, waaraan ruim 1700 mensen hebben meegedaan.

Van die ondervraagden gaat 86 procent naar een culturele voorstelling. Drie jaar geleden was dat nog 89 procent en drie jaar daarvoor 92 procent. Films en festivals trekken nog steeds de meeste bezoekers.

Kunstmuseum
Verder blijkt uit het onderzoek dat Almeerders voorzieningen op cultureel gebied missen. Ze zouden vooral een kunstmuseum in de stad willen zien. Maar ook een ruimer aanbod van jazz en klassieke concerten staat op het wensenlijstje van de ondervraagden.

Jongeren
In het onderzoek zijn jongeren onder de 18 jaar apart ondervraagd. Die groep blijkt veel vaker naar een museum, toneelvoorstelling of musical te gaan dan drie jaar geleden. Het best bezochte festival onder de jongeren is het Bevrijdingsfestival, gevolgd door het Haven Festival en strandfestival Zand.

reacties (6)

 • Merreha

   

  Te weinig publiciteit voor hetgeen in Almere te doen is lijkt mij één oorzaken. Heb werkelijk geen idee wat er in Almere te doen is. Daarnaast zijn bepaalde culturele evenementen alleen buiten Almere te bezoeken. Dus ligt de focus op theater, concerten en optreden bezoeken buiten Almere.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik zie overal aankondigingen, in huis-aan-huisbladen, op Facebook, aankondigingen via de mail etc .

 • John

   

  Ik ga gemiddeld 6-8 keer per jaar naar het theater. Niet in Almere, maar naar Agora in Lelystad.

  reageer
 • van Haven

   

  Wij gaan al 35 jaar naar voorstellingen in Almere, in KAF en naar vis à vis . Alleen voor grote concerten ga ik buiten de polder.

 • grempie

   

  Men zou graag een kunstmuseum willen zien... KAF is er toch?

  reageer
 • Almeerder

   

  Ach als je met je kinderen een avondje naar de bios wilt 2 kinderen en volwassenen, Ben je zo al 50 tot 70 euro kwijt. niet alleen kaartjes maar ook iets te drinken en lekkers. Het is belachelijk duur geworden allemaal.

  reageer
 • Karel

   

  Volgens mij is dit een landelijke tendens en het directe gevolg van jarenlange bezuinigingen op kunst en cultuur, dankzij kabinetten Rutte e.c.

  reageer
 • van Haven

   

  Inderdaad. Cultuur heeft helaas geen prioriteit, terwijl cultuur een kenmerk van een samenleving is. Ik moet zeggen dat ik ook weinig meer naar de bibliotheek ga, lezen doe ik vnl op mijn e-reader.

 • laat alle reacties zien
 • pieter de oude

   

  Heel veel Almeerders hebben niets met de Nederlandse cultuur. !!!!! ,trouwens wat is een Almeerder.

  reageer
 • Van Haven

   

  U vindt 86 % weinig? Slechts 14 % bezoekt geen culturele voorstelling, dat vind ik niet veel. Als ik lees welke evenementen het goed doen bij de jeugd zie ik toch echt veel Nederlandse cultuur. Wat een Almeerder is? Dat is een inwoner van Almere ...

 • .\/\/.

   

  Als nog steeds 86% naar voorstellingen gaat kan je toch met droge ogen beweren dat de meeste Almeerders wel degelijk iets met cultuur hebben, toch?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert