Kamp: werken aan een perfecte wijk

LELYSTAD
Afval op straat, defecte lantarenpalen, tuinen die niet worden onderhouden - het zijn pijnpunten die Fred Wilcke van Belangen Comité Kamp graag aanpakt. Hij wil een mooie wijk maken van 'zijn' Kamp. 

"Met speciale jassen voor de herkenbaarheid gaan we met een mannetje of acht wekelijks de wijk in en kijken we kritisch naar het straatbeeld," zegt Wilcke. "We spreken mensen aan op hun gedrag, niet met een wijzende vinger maar we bieden als buren de helpende hand. Binnen de kortste keren stonden we bekend als de ogen en oren van de wijk."

Korte lijnen
Fred heeft vanaf het begin korte lijnen naar de gemeente, de woningbouwvereniging, HVC, stichting Welzijn en andere instanties. "Als bewoners mij iets vragen, is het mijn eer te na om te zeggen: dat weet ik niet. Als voorzitter kan ik mij dat niet permitteren, ik moet op elke vraag een antwoord kunnen geven waar mensen mee verder kunnen. Dat is de enige manier op vertrouwen op te bouwen. Het gaat om geloofwaardigheid."

Deze hele week volgen we Fred Wilcke en het Belangen Comité Kamp
 

reacties (2)

 • Jan

   

  Wat een lachertje. Kamp, het afvoerputje van Lelystad. Een grote bende. In de avonduren heersen de criminelen. Havenkom de grote verzamelplaats. Dan zie ik ze niet met hun jasjes.. Iedereen die de kans heeft en bijvoorbeeld werk om maar iets te noemen vlucht weg uit deze bende.

  reageer
 • waarompie

   

  Is dit nou echt de hele week gratis reclame voor een man die graag in de gemeenteraad wil? heeft ie goed geregeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert