Kamp: werken aan een perfecte wijk

LELYSTAD • Di 14 november 2017 | 13:52 • Dinsdag 14 november 2017 | 13:52
Afval op straat, defecte lantarenpalen, tuinen die niet worden onderhouden - het zijn pijnpunten die Fred Wilcke van Belangen Comité Kamp graag aanpakt. Hij wil een mooie wijk maken van 'zijn' Kamp. 

"Met speciale jassen voor de herkenbaarheid gaan we met een mannetje of acht wekelijks de wijk in en kijken we kritisch naar het straatbeeld," zegt Wilcke. "We spreken mensen aan op hun gedrag, niet met een wijzende vinger maar we bieden als buren de helpende hand. Binnen de kortste keren stonden we bekend als de ogen en oren van de wijk."

Korte lijnen
Fred heeft vanaf het begin korte lijnen naar de gemeente, de woningbouwvereniging, HVC, stichting Welzijn en andere instanties. "Als bewoners mij iets vragen, is het mijn eer te na om te zeggen: dat weet ik niet. Als voorzitter kan ik mij dat niet permitteren, ik moet op elke vraag een antwoord kunnen geven waar mensen mee verder kunnen. Dat is de enige manier op vertrouwen op te bouwen. Het gaat om geloofwaardigheid."

Deze hele week volgen we Fred Wilcke en het Belangen Comité Kamp
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel