Tweede Kamer wil debat met minister over luchthaven

LELYSTAD
De Tweede Kamer wil in debat met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur over de geluidsoverlast die uitbreiding van luchthaven Lelystad zou veroorzaken.

Een voorstel voor het debat kreeg dinsdagmiddag brede steun. Wanneer het debat wordt gehouden is nog onduidelijk.

Het ministerie van Infrastructuur moest vorige maand erkennen dat er nogal wat mankeerde aan het milieueffectrapport (MER) dat over de luchthaven was opgesteld. 

reacties (4)

 • Bas

   

  Ook als dat alleen in noodgevallen is en de eerste 3 jaar 7 keer per dag met ultramoderne weinig geluidsproducerende kleine vliegtuigen alla een 737? Of is dit tegen het manipulerende zere been?

  reageer
 • joop

   

  Prutveld Lelystad overbodig: Aiport Maastricht gaat uitbreiden: meer zonbestemmingen, kortere wachttijden en gratis parkeren!

  reageer
 • HH

   

  Gratis parkeren, maar meer dan 200 km rijden uit de Randstad. Vooral, een leuke ontwikkeling voor de inwoners van Aken en Luik, en van Zuid-Limburg zelf natuurlijk. Kortere wachttijden geldt op alle kleinere vliegvelden; ook op Lelystad. Conclusie is in ieder geval: de groei van de luchtvaart gaat door, op alle kleine luchthavens. Corendon geeft met Maastricht duidelijk aan te willen investeren in de kleine luchthavens. Top!

 • Edwin

   

  Weer hoop geld over schutting voor stel hypocriete zeuren. Klagen over geluidsoverlast en milieu, maar zelf wel in vervuilende diesel rijden.

  reageer
 • Martijn

   

  Fijn dat je precies weet dat iedereen die "tegen" is een diesel rijdt... Generaliserende onzin! En over meelopers gesproken... Weet je eigenlijk wel het verschil tussen "vuile diesel" en "schone" benzine? Van het een krijg je stoflongen, van de ander kanker...

 • Wieke

   

  U kent alle tegenstanders? Als je in een natuurgebied woont en er dreigen op 800 m hoogte vliegtuigen langs te gaan komen mag je daar best heel kritisch tegenover staan.

 • HH

   

  Goed zo. Openheid van zaken. En voor gebieden waar het aan de wettelijke normen voldoet, stoppen met alle gezeur. En als het niet aan de wettelijke normen voldoet: terug naar de tekentafel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert