Overvaller New York Pizza krijgt 3,5 jaar celstraf

ALMERE • Di 14 november 2017 | 20:17 • Dinsdag 14 november 2017 | 20:17
Voor een gewapende overval op de New York Pizza in Almere Buiten is dinsdag een Almeerder veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. 

De 21-jarige man kwam in april van dit jaar na sluitingstijd via het magazijn de New York Pizza aan de Evenaar binnen. Met een bivakmuts en een pistool riep hij tegen een medewerker: "dit is een overval, ik wil geld zien". Een collega schoot te hulp en overmeesterde de overvaller. Hij probeerde de Almeerder in bedwang te houden, maar dat liep uit op een worsteling. De Almeerder sloeg de medewerker met een pistool op het hoofd en borst, griste het geld mee en rende weg. Hij trok onderweg zijn bivakmuts af.

De Almeerder moet het slachtoffer 2.500 euro smartengeld betalen. In zijn proeftijd moet hij contact houden met de reclassering en van zijn wietverslaving afkicken. De officier van justitie eiste twee weken geleden vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel