Politiek voor experiment wietteelt

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdagavond ingestemd met een experiment met wietteelt.

Lelystad is de eerste Flevolandse gemeente die zich aanmeldt voor de proef van het rijk. Ook de plaatselijke coffeeshophouder, Bart Vollenberg van Koffie & Dromen, staat achter het initiatief. 

In het nieuwe regeerakkoord staat dat gemeenten zich mogen aanmelden om mee te doen met een wiet-experiment. Hiermee wordt voorkomen dat wiet via de ‘achterdeur’ de coffeeshop binnenkomt en kan de kwaliteit beter worden gecontroleerd.

reacties (5)

 • Jake

   

  Nou we weten waar we niet op moeten stemmen binnenkort! Ik wil de vrijheid voor het dragen en gebruik van een wapen, welke partij ondersteund mijn voorstel? Waanzin dit!

  reageer
 • de ondernemer van Flevoland

   

  Eindelijk krijgen wij goede wiet. Kan ik en al mijn vrienden en vage kennissen heerlijk de hele week stoned voor ons uit kijken.. eind van de maand bij sociale zaken mijn bijstand ophalen voor een nieuwe lading halen bij de gesubsidieerde koffieshop.. top gaaf cool eindelijk een politiek die iedereen begrijpt voor het wel zijn van onze samenleving. Hoe laat kan ik langs komen

  reageer
 • HM

   

  Schandelijk dat de gemeente zich in het kamp van de drugproducenten wil plaatsen. Sluiten die coffeeshop en drugshandel en productie gewoon hard aanpakken.

  reageer
 • Jan

   

  Ja, want dat hard aanpakken gaat zo geweldig in dit land. Uiteraard is drugsgebruik waarbij de overheid dit gaat regulieren op zich een prima idee. Enkel, sinds wanneer is de overheid met welk project dan ook succesvol en betrouwbaar gebleken? Alle randvoorwaarden waaraan de hele handel aan moet voldoen zal ongetwijfeld vol met mazen zitten. Binnen no time worden die gekraakt door criminelen en zullen alle goede bedoelingen ten spijt dit weer eens een mislukt experiment worden.

 • wijnschenk

   

  is al vrij te koop toch......???

  reageer
 • Jos-gerwin

   

  Ach ja gewoon faciliteren. En straks meer uitgeven aan zorg voor de hersen beschadigde jongeren. Veroorzaakt door overmatig canabis gebruik. Vraag maar aan de zorgverleners van triade. Zo ongelooflijk dom dit beleid. U

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert