Kinderen maken buurt Kamp schoon

LELYSTAD
Het Buurt Comité Kamp uit Lelystad gaat één keer per maand met basisschoolkinderen de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Het afval is voor veel mensen een grote ergernis, zegt Fred Wilcke, voorzitter van het Belangen Comité Kamp. "Door met de kinderen de wijk in te gaan, willen een bewustzijn creëren waardoor mensen gaan nadenken voordat ze hun afval van zich af gooien". 
 
Beloning
De kinderen worden op een bijzondere manier gemotiveerd om mee te doen met het opruimproject. Elke basisschool krijgt punten voor elke leerling die ze als school leveren. De school met de meeste punten krijgt aan het eind van het jaar een mooie bokaal en 100 euro prijzengeld. Ook de kinderen krijgen individueel een beloning. Fred Wilcke: "Ieder kind krijgt per keer 3,50 euro zakgeld, een mooie extra stimulans voor een schone wijk!"
 
Deze hele week volgen we het Belangen Comité Kamp en haar werkzaamheden in de wijk. 
 

reacties (7)

 • Rob

   

  Schandalig dat kinderen de troep moeten opruimen omdat anderen te beroerd zijn om hun afval in aanwezige prullenbakken te gooien of hun troep mee naar huis te nemen. De verloedering van de maatschappij of gebrek aan opvoeding.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bewustwording is mooi, daarvoor vind ik een eenmalige of jaarlijkse actie voldoende, het liefst i.c.m. buurtbewoners. Maar om kinderen structureel eens per maand de rommel op te laten ruimen....nee dat vind ik te gortig.

  reageer
 • Jan

   

  Ondergrondse afvalinzamel punt. Vanmorgen nog een schoon stukje straat er omheen, in de middag vol met smerig kattengrit van iemand die de hele zooi er in probeerde te kieperen en vervolgens de boel zo achterlaat. Fijn volk woont daar en die verdienen blijkbaar niet beter dan in hun eigen vuil te leven. En dan laten we kinderen de zooi opruimen..

  reageer
 • Jan

   

  Jammer genoeg helpt in de Kamp enkel nog een schoonveeg actie van de politie. En die zien het daar ook niet meer zitten. Volgens hen is de buurt zo erg achteruit gegaan de laatste 10 jaar..

  reageer
 • Barbara

   

  Ik heb waardering voor het idee van het Kamphoofd, tegelijkertijd vind ik het niet terecht om daar kinderen voor in actie te laten komen. al zouden zij de schuldigen van die troep zijn!! Laten ouders vooral van grote-, en kleine kinderen thuis aan tafel bespreken waar afval thuis, en op straat thuishoort, of misschien doen kinderen er hun ouders een plezier mee dit aan hen uit te leggen! Afval op straat, stoep,in park of bos is niet alleen voor veel mensen een ergernis, het is een teken dat er onvoorstelbaar veel stadgenoten zonder manieren of bewustzijn rondschuffelen en kennelijk geen idee hebben dat afval op een afvalplek thuishoort. Er zal vanmiddag geen blikje op straat te vinden zijn als er een Koning passeert. Waarom op alle andere dagen van het jaar dan wel?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Nu ruimen ze het op en morgen gaat het zakje snoep en blikje cola zo weer de bosjes in.

  reageer
 • Jaap

   

  Dat heet nou kringloop.

 • Arie

   

  Mooi werk moet meer gewoon worden in Nederland vind ik

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert