Laatste waarschuwing voor schapenhandelaar

ESPEL • Wo 15 november 2017 | 20:32 • Woensdag 15 november 2017 | 20:32
Een 60-jarige schapenhandelaar uit Espel is zijn bedrijf kwijt als hij nog een keer wordt betrapt op verwaarlozing van zijn dieren. Dat heeft de politierechter bepaald. Daarnaast kreeg de man een werkstraf van 30 uur, een boete van 300 euro en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Agenten namen iets meer dan een jaar geleden poolshoogte op het schapenbedrijf nadat ze op de Pilotenweg in Espel een loslopend schaap hadden gevangen. Ze troffen er een enorme puinhoop aan. De geiten, schapen en konijnen zaten onder de uitwerpselen en waren ondervoed. Ook lag er een dood schaap op het terrein. De gewaarschuwde inspectiedienst constateerde bovendien dat de schapenhandelaar de medicijnenregistratie niet op orde had.

Niet de eerste keer
De politierechter noemde het 'totale gebrek aan zelfinzicht' van de Espelaar 'zorgelijk'. Het is niet de eerste keer dat de man is veroordeeld wegens het verwaarlozen van dieren. Omdat de proeftijd van die eerdere veroordeling nog niet voorbij was, moet hij de toen opgelegde voorwaardelijjke boete van 5000 euro ook betalen.

Rechter negeert pleidooi
De schapenhandelaar hield bij de rechter vol dat hij zijn dieren goed verzorgde. Hij had een grote koffer vol met papieren meegenomen en gaf de inspectie de schuld. Ook zijn advocaat zei dat de inspectie de fout in was gegaan. De rechter negeerde dat pleidooi en nam de eis van de aanklager ongewijzigd over. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Tinka

    Do 16 november 2017 Donderdag 16 november 2017

  Belachelijk zeg ,steeds maar kansen blijven geven. Het gaat echt niet beter worden want hij vindt al dat hij ze nu goed verzorgd. Dus STOPPEN met deze boer. Enne....ene Cor ga jij m helpen dan ?!?

  reageer
 • Beernd

    Do 16 november 2017 Donderdag 16 november 2017

  Jammer voor de boer...kom op zeg..ze moeten hetzelfde met hem doen..dieren weghalen en levenslang verbod

  reageer
 • kees d.

    Do 16 november 2017 Donderdag 16 november 2017

  Komt met een waarschuwing wel goedkoop van af.

  reageer
 • Wallander

    Do 16 november 2017 Donderdag 16 november 2017

  Laten opnemen in een gesloten inrichting!

  reageer
 • Cor

    Wo 15 november 2017 Woensdag 15 november 2017

  Wat jammer voor de schapen boer, handelaar . Is er geen fam of kenis, of Buren die er een Oogje opkunnen toe zien, controleren. Of hem helpen . Samen kan je Meer aan ,je KUNT geen zeven dagen 24 uur Er mee bezig zijn aflossing is geboden aub. Help hem help hem . Met zijn schapen Help de schapenboer Het moet ,los hem af . Dit kost dierenleed en veel Geld Jammer help hem .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert