Laatste waarschuwing voor schapenhandelaar

ESPEL • Wo 15 november 2017 | 20:32 • Woensdag 15 november 2017 | 20:32
Een 60-jarige schapenhandelaar uit Espel is zijn bedrijf kwijt als hij nog een keer wordt betrapt op verwaarlozing van zijn dieren. Dat heeft de politierechter bepaald. Daarnaast kreeg de man een werkstraf van 30 uur, een boete van 300 euro en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Agenten namen iets meer dan een jaar geleden poolshoogte op het schapenbedrijf nadat ze op de Pilotenweg in Espel een loslopend schaap hadden gevangen. Ze troffen er een enorme puinhoop aan. De geiten, schapen en konijnen zaten onder de uitwerpselen en waren ondervoed. Ook lag er een dood schaap op het terrein. De gewaarschuwde inspectiedienst constateerde bovendien dat de schapenhandelaar de medicijnenregistratie niet op orde had.

Niet de eerste keer
De politierechter noemde het 'totale gebrek aan zelfinzicht' van de Espelaar 'zorgelijk'. Het is niet de eerste keer dat de man is veroordeeld wegens het verwaarlozen van dieren. Omdat de proeftijd van die eerdere veroordeling nog niet voorbij was, moet hij de toen opgelegde voorwaardelijjke boete van 5000 euro ook betalen.

Rechter negeert pleidooi
De schapenhandelaar hield bij de rechter vol dat hij zijn dieren goed verzorgde. Hij had een grote koffer vol met papieren meegenomen en gaf de inspectie de schuld. Ook zijn advocaat zei dat de inspectie de fout in was gegaan. De rechter negeerde dat pleidooi en nam de eis van de aanklager ongewijzigd over. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel