Sneller werk voor ex-gevangen door re-integratietraject

LELYSTAD • Do 16 november 2017 | 11:05 • Donderdag 16 november 2017 | 11:05
In de Penitentiaire Inrichting Lelystad is woensdag een re-integratiemarkt voor gedetineerde gehouden. Het doel is om gevangenen, die binnenkort terugkeren in de maatschappij, voor te bereiden op een leven buiten de muren. 

Volgens Obe Veldman, vestigingsdirecteur van PI Lelystad, is het belangrijk om te voorkomen dat iemand na zijn celstraf opnieuw de fout ingaat. Zaken als huisvesting, inkomen, werk, zorg en inzicht in eventuele schuldenproblematiek zijn belangrijk om vooraf goed te regelen. Ook het maken van een goede CV en het hebben van een identiteitsbewijs zijn zaken waar de gedetineerde mee geholpen kan worden.

Op de re-integratiemarkt worden de verschillende partijen bij elkaar gebracht. Zo is er informatie over trainingen en opleidingen. Vaak vinden gedetineerden snel een baan, omdat ze binnen de muren al een opleiding hebben gevolgd. Bijvoorbeeld tot schilder of schoonmaker. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel