Sneller werk voor ex-gevangen door re-integratietraject

LELYSTAD
In de Penitentiaire Inrichting Lelystad is woensdag een re-integratiemarkt voor gedetineerde gehouden. Het doel is om gevangenen, die binnenkort terugkeren in de maatschappij, voor te bereiden op een leven buiten de muren. 

Volgens Obe Veldman, vestigingsdirecteur van PI Lelystad, is het belangrijk om te voorkomen dat iemand na zijn celstraf opnieuw de fout ingaat. Zaken als huisvesting, inkomen, werk, zorg en inzicht in eventuele schuldenproblematiek zijn belangrijk om vooraf goed te regelen. Ook het maken van een goede CV en het hebben van een identiteitsbewijs zijn zaken waar de gedetineerde mee geholpen kan worden.

Op de re-integratiemarkt worden de verschillende partijen bij elkaar gebracht. Zo is er informatie over trainingen en opleidingen. Vaak vinden gedetineerden snel een baan, omdat ze binnen de muren al een opleiding hebben gevolgd. Bijvoorbeeld tot schilder of schoonmaker. 

 

reacties (3)

 • Goof

   

  Deetje helaas moet ik zeggen dat je geen verstand van zaken hebt. Als gedetineerden in de bajes niet leren hoe zij moeten solliciteren, gesprekken moeten voeren hun zaken buiten kunnen en moeten regelen dan zijn zij zo weer terug in de bajes en kosten ze nog meer geld. Om ze tijdens de detentie naar het re-Integratiecentrum te laten komen wordt ze geleerd om zaken zelf te regelen met ondersteuning om ze zelfredzaam te maken zodat zij hopelijk niet meer in de schulden of anderzijds komen.

  reageer
 • Deetje

   

  Mijn dochter zoekt ook werk maar moet zelf haar opleiding betalen en omdat ze daar het geld niet voor heeft gaat het dus niet door

  reageer
 • Asjemenou

   

  Zo zie je maar weer Misdaad loont! Zeker in dit links gedreven land. Criminelen die veroordeeld worden moeten wat mij betreft gedwongen aan het werk om de door de staat gemaakte kosten terug te betalen. Er zijn genoeg bermen langs snelwegen waar afval geraapt kan worden!!!!

 • Elbert

   

  Ze kosten de maatschappij al veel geld en dan ook nog omscholen op onze kosten ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is om te voorkomen dat ze de maatschappij nóg meer geld gaan kosten. Als je wilt voorkomen dat criminelen opnieuw in de fout gaan is WWW belangrijk: Werk Wijf Woning.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert