Inwoners Nobelhorst willen veiligere weg

ALMERE
De Watersnipweg en Vinkweg bij de Almeerse wijk Nobelhorst zijn onveilig. Dat vindt een groep bewoners en ouders van schoolkinderen in die wijk. Bewoonster Helena Danenberg is daarom een petitie gestart waarin de gemeente wordt opgeroepen om de wegen te repareren en meer op snelheid te controleren.

Volgens de initiatiefnemers bevat het wegdek diepe kuilen, zijn de bermen onbegaanbaar en zitten er hoogteverschillen in de wegen.

De Vinkweg en Watersnipweg zijn de enige wegen waarmee fietsers Nobelhorst kunnen bereiken. De bewoners willen graag dat de maximale toegestane snelheid 30 km/u wordt. De petitie is hier te vinden. 

Gemeente gaat de weg aanpakken
De gemeente laat weten dat binnen korte termijn wordt gekeken naar mogelijke oplossingen. Hoe de weg wordt aangepast moet nog worden besloten. De bewoners worden via de website en via de besturen van de buurtschappen op de hoogte gehouden.

reacties (4)

 • Em

   

  Er is een aantal jaar geleden al met de Gemeente gesproken over deze weg en de wens voor een veiliger daarnaast gelegen fietspad. Het paarden pad is toen ook als fietspad suggestie aangereikt. De gemeente gaf toen aan dat dat niet mogelijk was omdat dit pad onderdeel uitmaakte van een grotere trail. De autoweg zou tzt wellicht gesloten worden en er zou de autoweg een fietspad worden. Bewoners hebben aangegeven dat het volledig afsluiten voor autoverkeer de bereikbaarheid van de wijken niet wenselijk is. Een veiliger fietspad is met het toenemende verkeer; Nobelhorst, Vogelhorst, Oosterwold en recreantenverkeer wel echt nodig. De witte brug ( Starleypad) is voor sommigen echt een heel stuk omrijden.

  reageer
 • een buurtgenoot

   

  Woon al 20 jaar in Almere Hout en aan dat stukje weg is nog nooit onderhoud uitgevoerd. Een gescheiden fietspad is geen overbodige luxe. Medewerkers van PON rijden reden in het verleden soms wel 130 km/u maar er wordt nu nog steeds te hard gereden.

  reageer
 • RoelP

   

  Laat die petitie dan maar voor heel Almere gelden. Fietsers worden omgeleid naar paden die onverlicht zijn, waar zwaar werkverkeer is en boomwortels uit het asfalt steken. In heel Almere staan inmiddels gele borden, zowel voor fietser als ook auto's, voor ontelbare omleidingen. Hoezo hebben we moeten bezuinigen in crisistijd, ik vraag me echt af waar ineens al dat geld vandaan komt,

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Op het bord is toch duidelijk te zien dat je daar 30 mag. Daarbij is er een prachtige fietsbrug (Starleypad) die een autoloos en wellicht sneller alternatief biedt. Ik schat in dat als de A6 klaar is, het paardenpad gewijzigd wordt naar fietspad, zodat je net zo'n mooi gescheiden fietspad hebt als de rest van de Watersnipweg. Wat ook zou helpen is fietsbelasting: dan kun je ook eisen dat van jouw geld fietspaden worden gemaakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert