Gemeente zoekt leden bomencommissie

ALMERE
De gemeente Almere gaat op zoek naar leden voor een bomencommissie. In die commissie moeten drie deskundigen zitting krijgen. Zij kunnen bij discussies over bomenkap onafhankelijk advies geven aan het college van burgemeester en wethouders. Zo gauw de leden zijn geworven, kan de bomencommissie aan het werk.

In de commissie komen drie leden: één met verstand van inspraak en participatie en twee boomdeskundigen, van wie er één van buiten Almere moet komen. De gemeente zal naar het advies van de commissie luisteren en zal daar alleen bij hoge uitzondering van afwijken.

De commissie kan niet rechtstreeks door bewoners worden ingeschakeld. Dat gebeurt door de gemeente. Maar als bewoners daarom vragen, zal de gemeente dat zeker aan de commissie doorgeven, heeft wethouder Frits Huis al eerder laten weten. Bomenkap heeft in Almere al vaak tot protesten van bewoners geleid.

reacties (7)

 • Didi

   

  Ze moeten kappen met KAPPEN VAN BOMEN.sjonge jonge

  reageer
 • warpgarb

   

  Hier ook in de seizoenenbuurt langs het fietspad. ALLE bomen zijn gekapt. Mooi grote bomen waar niks mis mee is. Waarom niet netjes uitgegraven en in een "bomenbank" zetten voor hergebruik elders in de stad als je er echt van af wilt? Goede bomen kappen is ook kapitaalvernietiging.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Misschien een leuke hobby voor meneer Frits Huis als hij volgend jaar werkeloos wordt. Bij de rijdende rechter was hij destijds tenslotte al een fan van het gemeentelijk bomenplan.

  reageer
 • Almeerder

   

  Vraag me dan toch af wat deze 'bomencommissie' nog te doen heeft? Er staat geen boom meer overeind in grote delen van Almere. De 4 jaar Leefbaar Almere heeft Almere kaalgeslagen.

  reageer
 • Wieke

   

  U moet toch eens vaker door onze stad fietsen 😉 Er is (te) veel gekapt, maar gelukkig staat er ook nog veel.

 • Hannes

   

  Insnoeren in een bureaucratisch systeem waarbij de participant en de commissie de deskundigheid moet bepalen; En als het er op aankomt te gaan bouwen, neemt de gemeente bij hoge uitzondering de eigen arrogante deskundigheid weer instelling! "Dan keurt men weer zijn eigen beleid!" (Hoe verblind kan men nog tewerk gaan)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Je lacht je toch te barsten. Parkenplan, fietsenplan, cultuurplan, bomenplan, bomencommissie, enzovoorts. Gek word je van al die kostbare plannetjes. Misschien is gewoon je werk eens doen al goed genoeg? Ondertussen zijn en worden nog steeds grote delen van groen Almere kaalgeplukt. Too little too late. Mosterd na de maaltijd. Als het kalf verdronken is, enzovoorts. En weer wordt een externe "deskundige" aangetrokken. Gaat die ook op de kostenpost van de "growing green Flopriade"?

  reageer
 • ron h

   

  blijkbaar nooit goed of het deugd nooit. is er eindelijke meer aandacht en is het weer niet goed.

 • michael

   

  verhuizen is een optie hoor !!

 • Happy Day

   

  Helaas komt deze commissie te laat voor de Filmwijk, waar vandaag alle mooie eiken in de Ingrid Bergmanstraat zijn gekapt. Dit zeer tegen de wil van veel omwonenden. Nu duurt het weer 25 jaar voor er een echte boom staat.

  reageer
 • ron h

   

  waarom dan niet om de bomencommissie gevraagd (is in de Rozenwerf ook gelukt)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert