Glutenvrije Piet bij intocht Sinterklaas

DRONTEN
Bij de intocht van Sinterklaas in Dronten is ook een zogenoemde 'Glutenvrije Piet'. 

Deze piet deelt glutenvrije pepernoten uit omdat kinderen met glutenintolerantie geen gewone pepernoten mogen eten. De glutenvrije pepernoten zitten in een plastic zakje, zodat ze niet met ander strooigoed in aanraking komen.

De speciale piet is te herkennen aan een wit/groen vlaggetje met een logo er op. Het is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.  De Sinterklaasintocht is op 25 november in winkelcentrum SuyderSee. 

reacties (8)

 • Meisje.

   

  Misschien is het een idee, om de kinderen een vlaggetje te geven met het glutenvrije teken. Weet de piet gelijk welke kinderen hij pepernoten mag geven.

  reageer
 • Jesse van Leeuwen

   

  Dit heeft niets met iets aannemen van andere mensen ! Kinderen met glutenallergie mogen nog niet eens een handje geven aan een gewone piet, laat staan pepernoten krijgen. Daarom dit initatief zodat de GV piet weet welke kinderen glutenallergie hebben. Ook dit weer om niet in aanraking te komen met kinderen die hun handen al wel onder de kruimels hebben van normale pepernoten.

  reageer
 • Ilse

   

  Dit was wel bij uitstek het moment geweest om deze piet een ander uiterlijk te geven. Geen vlaggetje, maar bijvoorbeeld een andere kleur pruik ofzo iets. Dan was er een goede reden geweest en had niemand er over kunnen vallen. Dan waren meer mensen tevreden geweest. Wel een heel goed initiatief. Wat zou het leuk zijn om voor alle veel voorkomende voedselallergien een apart pietje in te zetten met strooigoed wat voor deze groep geschikt is.

  reageer
 • Pietje

   

  En dat doen we zaterdag in Swifterbant ook!!!

  reageer
 • Sim

   

  Ook Swifterbant is er zaterdag een glutenvrije Piet. Witte zak met tekst glutenvrij. Nederlandse Coeliakie Vereniging mag contact met ons opnemen

  reageer
 • jesse

   

  als je glutenvrije pepernoten en hulp van de NCV wilt hebben zul je echt zelf contact met hén op moeten nemen. Zij verzorgen ook een vlag voor de piet.

 • laat alle reacties zien
 • Trudy

   

  Je kan ook gewoon je kinderen leren dat ze niks van een vreemdeling mogen aannemen. Gaan we volgend jaar ook suikervrije, vetvrije, notenvrije, melkvrije, biologische, fair trade, duurzame, kindvriendelijke, non-pedo pieten krijgen? Doe eens gewoon mensen, we moeten stoppen om iedereen in hokje te willen stoppen!!!

  reageer
 • Jan

   

  Zeurpiet!

 • Sranang man

   

  Enige die je nu in hokje stopt ben je jezelf.... Door aan jezelf te denken...... Een kind met glutenallergie kan er heel ziek van worden Door aanraking of door te eten( ervaring) Hoe zou jij het vinden wanneer elk kind van ZWARTE PIET ( of moet ik van jouw ook gekleurede piet zeggen...)pepernoten krijgt en jouw kind niet.... dat doet pijn.... Gelukkig denkt de detailhandel niet in hokjes en zijn er glutenvrije pepernoten te koop. HULDE!!!!

 • Cornelis

   

  Ja Trudy, doe eens gewoon! Iedereen in hetzelfde hok stoppen is pas een slecht idee. Mensen zijn namelijk verschillend. Accepteer dat dit een mooi initiatief is, waarbij een groep kinderen nu ook eens lekker kunnen mee smikkelen in deze spannende tijd.

 • Sranang man

   

  Wauwww wat een goed initatief!!! Zo kan onze kleine meid ook lekker snoepen.

  reageer
 • Violet

   

  Goed initiatief. Ik hoop dat dit navolging krijgt voor kinderen met diabetes. Ook zij kunnen niet altijd het normale strooigoed nuttigen.

  reageer
 • Waarom

   

  Waarom zouden ze dat niet kunnen? Suikervrije pepernoten..als ze al bestaan brvatten vaak meer koolhydraten dan gewone pepernoten! Overigens heb ik een kind met type 1 diabetes, en die doet deze dagen lekker mee en krijgt altijd hetzelfde als de anderen krijgen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert