'Aziatische bosmug op volkstuincomplex De Nes'

ZEEWOLDE • Do 16 november 2017 | 22:24 • Donderdag 16 november 2017 | 22:24
De Aziatische bosmug is aangetroffen op het volkstuincomplex aan de Nes in Zeewolde. Dat schrijft platform Stop invasieve exoten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakte begin oktober al bekend dat de bosmug in Zeewolde was aangetroffen maar gaf niet de exacte plek aan, omdat die informatie privacygevoelig zou zijn. Onlangs benaderde een inwoner van Zeewolde stichting platform Stop invasieve exoten en vertelde dat hij in oktober medewerkers van de NVWA had gesproken bij het volkstuincomplex. De medewerkers vertelden hem dat er larven van Aziatische bosmuggen waren aangetroffen en dat die nu bestreden werden. 

Het insect wordt in Nederland bestreden omdat het van origine niet in Europa voorkomt. De kans dat het diertjes ziektes verspreidt, is volgens de NVWA klein. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • CJW

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Privacy? Het gaat hier wel om de volksgezondheid en dan mag er geen sprake meer zijn van privacy maar van bestrijding. Straks blijken deze muggen zich prima te kunnen redden in ons land.......

  reageer
 • Rob

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Ja eerdere berichtgeving in de media sprak van containers vol geïmporteerde en versleten banden uit het verre Oosten waartussen deze beestjes zich nestelen in zeecontainers. Alsof we hier nog geen genoeg oude banden hebben. Verbieden dit soort van praktijken.

  reageer
 • Rick

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Echt waar privacy gevoelig? Voor de mug of de larve?

  reageer
 • Ronald

    Do 16 november 2017 Donderdag 16 november 2017

  Misschien even handig voor OF om eerst journalistiek onderzoek uit te voeren, het gaat hierbij om 1 persoon die verklaard wat hij gehoord heeft! #framing

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert