Architect Jan des Bouvrie speelt met Lego

ALMERE
Binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie was donderdagavond in Almere druk in de weer met Lego. Het bouwen met de bekende Deense steentjes was een onderdeel van een masterclass die de bekende architect gaf in Architectuurstudio KAF, waar ongeveer veertig mensen aan deelnamen.

De deelnemers mochten na afloop van een lezing van Des Bouvrie aan de slag met de witte steentjes. "Wat ik wil laten zien is dat je met dit materiaal ongelooflijke gebouwen kan laten zien", aldus Des Bouvrie. 

"Ik heb vroeger weinig met Lego gespeeld, maar ik vind het een fantastisch materiaal", vertelt Des Bouvrie. "Ik blijf wel mijn ontwerpen tekenen, maar voor mensen die een huis willen bouwen is dit enorm goed om inspiratie uit te halen."

Ondanks dat Des Bouvrie inmiddels op leeftijd is, voelt hij zich niet te jong om met de steentjes in de weer te gaan. "Ik denk dat ik steeds jonger word. Mensen zien het als een nadeel dat je ouder wordt, maar met ervaring word je steeds beter."

reacties (7)

 • Wieke

   

  Rij eens naar de Meentweg in de wijk Overgooi. Dan zie je hoe zijn huizen er uit kunnen zien , het door hem ontworpen huis is goed herkenbaar. Zijn huizen zijn niet mijn stijl, maar ze hebben wel stijl!

  reageer
 • Wieke

   

  Jan de Bouvrie ontwerpt al sinds 2007 woningen naast zijn werk als interieurdesigner. In het Naarderbos staat een aantal appartementen die door hem ontworpen zijn en volgens mij ergens in Almere ook. Mijn smaak is het niet, maar hij ontwerpt wel degelijk woningen.

  reageer
 • Nadia

   

  Misschien geel gekleurd van jaloezie? Pffff... De beste man heeft onvoorstelbaar mooie ontwerpen gemaakt en uitgewerkt door het hele land (en ongetwijfeld ook daarbuiten). Alsof ie alleen maar met plastic werkt... right.

  reageer
 • Kees

   

  Ik heb hier ook nog wat spullen in het wit staan van plastic met zijn naam erop. Na een half jaar kleurde het al geel. Is hij nu architect geworden?.zo hé dat heeft hij snel gedaan dan. Hoop voor de klanten dat hun huizen niet verkleuren in de zon en Jan eens wat minder plastic gebruikt. Nu weer lego, dus ik vrees van niet.

  reageer
 • Arie

   

  Die bouvier architect? Laat me niet lachen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  Je kunt binnenhuisarchitect niet afkorten naar architect. Het zijn namelijk twee heel verschillende beroepen. Voor architect moet je een universitaire studie bouwkunde doen. Voor binnenhuisarchitect een cursus bij de LOI of zoiets. Interieurontwerper of proleet was een betere omschrijving van Des Bouvrie geweest.

  reageer
 • George

   

  Geef die man een 3D printer en hij gaat helemaal los!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert