Ondernemers boos over 'schandalig' onderzoek naar Giltay

ALMERE
Negen Almeerse ondernemers zijn in het onderzoek naar de Almeerse oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie, Frank Giltay, ondervraagd. Veelal eerst als getuige, maar later ook als verdachte van fraude en valsheid in geschrifte. En dat schiet bij de ondernemers in het verkeerde keelgat, zo staat te lezen in het AD. 

Vincent van der Velde, de advocaat van de ondernemers die allemaal zaken deden met Giltay, zegt dat ze er door de politie zijn 'ingelokt'. "Elke verdachte heeft het recht om te zwijgen, maar deze mensen waren al uitgehoord als getuige. Die getuigenverklaringen blijken gewoon in het strafdossier te zijn gestopt." Het Openbaar Ministerie bevestigt in de krant dat een aantal ondernemers als verdachte is gehoord, maar zegt binnen de wet gehandeld te hebben. 

Eén van de ondernemers, die als verdachte gehoord is en naar eigen zeggen ook is afgeluisterd, is Claudia de Jong. Zij is ook nog in een juridische strijd verwikkeld met de politie over de betaling van een factuur van zo'n 20.000 euro. 


 

reacties (11)

 • Flevoburger

   

  Ach , als je een schoon geweten hebt is er toch niets aan de hand? En juist deze ophef, door de ondernemers zelf gecreëerd, zet ons toch wel aan het denken.........

  reageer
 • Roberto R

   

  Alle ondernemers hebben volop geprofiteerd zij geen schone handen hebben.

  reageer
 • En willen alle betrokkene nu de waarheid vertellen en niets dan de waarheid. Het kan niet zo zijn dat je als getuigen een ander verhaal verteld dan als verdachte, dat is dan wel erg verdacht.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Frank !! die hebben we nooit gekend.

  reageer
 • Boels

   

  Tja, als je als ondernemer niet doet wat de opdrachtgever vraagt sta je toch mooi aan de kant. In theorie zou je als het riekt meteen aangifte moeten doen. Dan ben je zuiver op de graat en heb je minder omzet. Het probleem ligt dus bij de opdrachtgever en die moet genadeloos afgestraft worden als die sjoemelt, zelfs bij pogingen daartoe. Officiëel is NL geen corrupt land; ik ben nog niemand tegen gekomen die het gelooft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Raar

   

  Waarom zit deze crimineel niet achter de tralies en wordt hem al zijn bezittingen afgenomen om zijn verkwistingen terug te betalen aan de staat (belastingbetaler)??? Het is immers bewezen dat hij fraude pleegde, op grond daarvan is hij ook ontslagen!!!

  reageer
 • Jansen

   

  Waarom kan iemand die eerst als getuige wordt gehoord niet gaandeweg het onderzoek als verdachte worden aangemerkt Wat is daar schandalig aan?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Zo gek is dat niet. Het is niet normaal dat er zo frequent zulke bestedingen gedaan worden door een overheidsorganisatie. Voorts moet ook onderzocht worden of er kick-backs zijn geweest.

  reageer
 • De accountant

   

  Inderdaad Kick-back, een veel hoge rekening waar na betaling de ondernemer de politie-feestneus een enveloppe met wat netto brengt.

 • Ben Goedwijs

   

  Willem ('het ligt nooit aan mij') Miermans is er ook weer bij betrokken. Dit keer heeft de politie het verkeerd gedaan. Nu trapt het AD weer in zijn vermoorde onschuld

  reageer
 • Ger

   

  Mee werken aan, is ook “schandalig” !

  reageer
 • Jerry

   

  Helemaal terecht dat er alles aan gedaan wordt om de waarheid op tafel te krijgen. Als deze ondernemers hadden kunnen weten dat het goed zat zijn zij medeschuldig aan de verkwisting van gemeenschapsgeld. Geld wat ook besteed had kunnen worden aan de agent op straat in plaats van opgefeest door een stel graaiers.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Dit heet je straatje schoon vegen.

 • Max

   

  Hoi Jerry Het gaat om het procesrecht. Als je eerst als getuige bent gehoord, mag deze verklaring niet gebruikt worden op het moment dat je verdachte wordt. Dit is een vormfout waar het OM alert op had moeten zijn. Terecht dat Vincent daar een zwaar punt van maakt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert