Pendelbus voor fietsers over dijk gaat rijden op afroep

LELYSTAD
De pendelbus voor fietsers die gaat rijden over de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, gaat rijden op afroep. Dat meldt Rijkswaterstaat. Een deel van het fietspad over de dijk gaat vanaf 1 december dicht wegens werkzaamheden aan de dijk.

Pendelbusje
Vanaf dan kunnen fietsers overdag gebruikmaken van het pendelbusje. Dit busje brengt de fietsers en hun fiets op afroep langs de werkzaamheden. Het busje rijdt tussen twee tijdelijke haltes. Vanuit Lelystad is opstappen met de fiets mogelijk aan het begin van de Houtribdijk, op de parkeerplaats richting de Hurkende man. Vanuit Enkhuizen kunnen fietsers doorrijden tot Trintelhaven (halverwege de dijk) en daar opstappen. De locatie van de haltes wordt aangegeven met gele bordjes. Bij de haltes staat een bordje met een telefoonnummer om de pendelbus te bestellen. 
 
Wel open in de zomer
In de zomer is de Houtribdijk volgens Rijkswaterstaat een belangrijke route voor recreatieve fietsers. Daarom is het fietspad in juli en augustus 2018 tijdelijk open. Ook komende kerstvakantie (22 december 2017 tot en met 7 januari 2018) is het fietspad tijdelijk open omdat de werkzaamheden dan stilliggen. Vanaf 1 juli 2019 is het hele fietspad over de Houtribdijk definitief weer opengesteld. 

Werkzaamheden
Het fietspad gaat tijdelijk dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt met zand en steen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de dijk aan de veiligheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren tot medio 2020. Het deel tussen Lelystad en Trintelhaven krijgt zo’n 1,2 miljoen ton nieuwe breuksteen (kleine steenblokken). Omdat de N302 de komende jaren open blijft voor het autoverkeer heeft aannemer de ruimte op en naast het fietspad nodig om zijn werk te kunnen doen. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materieel en stenen. 

reacties (1)

  • Wil

     

    Graag telefoonnummer vermelden en tijdstip ritje pendelbus

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert