Partij voor de Dieren keert zich tegen Floriade

ALMERE
De Partij voor de Dieren, die in maart meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere, spreekt zich in de campagne uit tegen de Floriade.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt lijsttrekker Leonie Vestering zaterdag dat het project haar partij aanspreekt vanwege de duurzame doelstellingen, maar de praktijk pakt volgens haar anders uit. De Floriade gaat juist ten koste van natuur, stelt Vestering: "Het idee is goed, maar wij staan niet achter de uitvoering."

Volgens Leonie Vestering ontbreekt het in de Almeerse politiek aan een lange termijn-visie op duurzaamheid. Haar partij zal daar bij ieder besluit in de raad op hameren, kondigt zij aan.

reacties (10)

 • Zucht

   

  Partij voor de Dieren is het politieke marketing instrument van de Vegetarische Slager welke weer de hoofd aandeelhouder is van het Beter leven keurmerk. Een commercieel keurmerk voor dieren met 0,5mtr meer leefruimte voordat ze geslacht worden. Partij voor de Dieren is leuk voor de locale politieke no-no's maar in essentie is het een orgaan dat de oprichters van PvdD + vegetarische Slager + beter Leven (= 1 en dezelfde groep mensen) keurmerk puissant rijk maakt.

  reageer
 • HH

   

  Hoe kom je daarbij.

 • piet

   

  de hele floriade in almere is gewoon een flop en zonden voor de natuur lwe hadden er nooit mee in moeten stemmen almere om de floriade hier in almere te houden en het gaat de burgers van almere geld kosten

  reageer
 • Karel

   

  "We" hadden er nooit mee in moeten stemmen? Ik en de meeste inwoners van Almere weten van niks, hoor. Volgens mij heeft een klein select groepje ons deze flop door de strot geduwd. Stikken of slikken! Wat geld betreft, u heeft gelijk: dit gaat de belastingbetaler van Almere geld kosten, heel erg veel!

 • Merreha

   

  Verwoesting groen rondom Weerwater, achterhaald concept, teveel financiële risico’s, machtsvertoon, intimidatie van ondernemers, politieke amateurs, blunderende gemeente ambtenaren en veel inwoners die tegen zijn. Dat is wat wethouder Herrema allemaal heeft bereikt. Dat mevrouw Vestering de Flopriade een goed plan vindt zegt genoeg over haar visie over duurzaamheid. Een hoop gedoe voor een half jaartje Flopriade. Hoezo duurzaam ? Wat mij betreft kan deze mevrouw aansluiten bij de rij van amateurs die de politiek in Almere bedrijven.

  reageer
 • Flipje

   

  We willen wel en we willen niet. Zoals de wind waait, waait mijn jasje dus. Nietszeggend en van 2 walletjes snoepen.

  reageer
 • Hannes

   

  Als nu de gevestigde coalitie een ware culturele karakter tonen; En voor de gemeenteraadsverkiezing toegeeft dat de verkeerd uitgekozen locatie voor de Floriade/expo en de zo door gedramde woonwijk waar het allemaal omdraait totaal niet geschikt blijkt te zijn...! En er alles aan zullen doen om op het Kasteelterrein met vraag en aanbod een pracht van een evenementenpark te ontwikkelen met velen thema's wat men maar kan bedenken...! Dan is het culturele imago met een afgebouwd Kasteel en aangelegd Kasteelpark met een wandelpromenade richting het StadsCentum voor Almere decennialang gegarandeerd...!! ((( Met alle belangrijke duurzame investeringen uit het bedrijfsleven ten gunste komt voor de werkgelegenheid...!!!!! "Hierbij wens ik alle partijen een waardevolle en duurzame verkiezingsprogramma wat voor alle nu bestaande woonwijken en de bewoners in Almere goed uit zullen pakken." Gr Hannes

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  Gezond verstand en lange termijn visie ontbreekt al decennia in de politiek. Het zijn clubs die zichzelf in stand willen houden. Ze spelen sinterklaas van ons dure belastinggeld. Als je op lange termijn denkt dan investeer je geen euro in een gebied dat over 50 jaar onder water staat. Waarom worden de aardgas baten niet aangewend om iedereen gratis zonnepanelen te geven?

  reageer
 • Karel

   

  Op zich mooi wat Vestering over die duurzaamheid etc. zegt, en de groene kaalslag bij het ooit zo mooie en rustige Weerwater is inderdaad een grote schande, maar ik mis een algehele kritische zienswijze. Niets zegt ze bijvoorbeeld over de miljoenen verliezen over ons belastinggeld heen en dat deze gemeente waarschijnlijk richting een faillissement gaat, als er nu niet wordt ingegrepen. Want wie gelooft nu nog in winst of zelfs maar in quitte spelen? Niemand! En het ergste is: de pluchedragers weten dat maar al te goed, maar het zal hun worst zijn in 2022 (zijn ze al vertrokken), ook al is de meerderheid van de Almeerders in groeiende mate tegen.

  reageer
 • van Haven

   

  Haar hoofdbezwaar heeft met 'groen' te maken, niet met financiën (zo sta ik er ook in trouwens), dus dat wordt hier benadrukt.

 • Dirk

   

  Niet zo somber. Venlo en Zoetermeer zijn ook niet failliet gegaan.

 • Dirk

   

  Niet zo somber. Venlo en Zoetermeer zijn ook niet failliet gegaan.

 • peter van den bemt

   

  Een algehele kritische zienswijze is niet in een paar zinnen in een kort interview te geven. " De miljoenen verliezen over ons belastinggeld heen en dat deze gemeente waarschijnlijk richting een faillissement gaat, als er nu niet wordt ingegrepen " valt heel goed onder: wij staan niet achter de uitvoering.

 • Ger

   

  In provinciale staten en gemeenteraad??? Vreemde combinatie.

  reageer
 • Koosie

   

  Die wordt binnen een dag teruggefloten door haar eigen partij.

  reageer
 • Jos

   

  Na jarenlang op Groen Links te hebben gestemd krijgen zij mijn stem. Groen en duurzaamheid was tot nu alleen maar voor de bühne, met de Floriade als hoogtepunt van de show. De echte kwaliteit van Almere: het groen in en tussen de stadskernen wordt al jarenlang verwaarloosd of volgebouwd. De gemeente en Staatsbosbeheer hebben bewezen geen visie en ideeën te hebben.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  helemaal mee eens

 • Ron h

   

  Los vd relatie met groenlinks ben ik het met je stelling eens. Almere verkwanseld het mooie vd de losse stadsdelen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert