Tim Foundation viert tienjarig jubileum

ZEEWOLDE • Vr 17 november 2017 | 20:57 • Vrijdag 17 november 2017 | 20:57
De Tim Foundation uit Zeewolde viert haar tienjarig bestaan. De foundation werd ooit opgericht voor de nu 16-jarige zieke Tim. Hij lijdt aan het syndroom van Leigh. Deze stofwisselingsziekte zorgt ervoor dat Tim zijn spieren niet kan gebruiken omdat ze te zwak zijn. Voor Tim betekent dit dat hij niet kan lopen en praten en een groot deel van de dag in bed ligt. 

Ouders Nancy en André begonnen de foundation om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Zo is er bijna 3 ton opgehaald en is met dit geld onderzoek gefinancierd.

Nieuw medicijn getest
Onlangs is er een proef geweest met een nieuw medicijn dat is getest op volwassen mensen met dezelfde ziekte als Tim. De resultaten worden woensdag bekend gemaakt. De ouders van Tim hopen bij een positief resultaat dat het medicijn ook door Tim kan worden gebruikt. 

Zaterdagavond was er in de Lux in Zeewolde een gala voor alle mensen die de afgelopen jaren de foundation hebben gesteund.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel