Inspectie: De Kleine Wereld is zwakke school

ALMERE • Za 18 november 2017 | 12:49 • Zaterdag 18 november 2017 | 12:49
Oecumenische basisschool De Kleine Wereld in Almere Poort is volgens de onderwijsinspectie zwak. De school valt vanaf nu onder verscherpt toezicht, omdat de kwaliteit van het onderwijs niet goed genoeg is.

Volgens de inspectie zijn de resultaten wel voldoende, maar past de lesstof niet altijd bij de behoefte van de kinderen. Leraren bieden een veilige plek voor de leerlingen, maar de instructies bij de lessen kunnen beter. 

De Kleine Wereld begon in 2009 met 1 leerling en was lange tijd te klein om te beoordelen. Inmiddels zitten er zo'n 50 kinderen op de school, die de slogan hanteert "De beste school van Poort." Het bestuur kan zich vinden in de algemene conclusies van de inspectie. In maart 2018 verwachten zij dat de kwaliteit van het onderwijs weer voldoende is.

De Kleine Wereld is de zesde zwakke school van Almere, Lelystad telt er zeven. Lees hier het het hele rapport van de Inspectie van het Onderwijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel