Aanleg rotonde bij toegang Hollandse Hout gestart

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is begonnen met de aanleg van een rotonde bij de toegangsweg van de Buizerdweg naar de Hollandse Hout.

De rotonde wordt aangelegd om het kruispunt veiliger te maken. Het is de laatste jaren drukker geworden op de Buizerdweg. Volgens de gemeente komt dit ook door de groeiende populariteit van de Oostvaardersplassen. De rotonde moet voor het einde van het jaar klaar zijn. De provincie betaalt mee aan de aanleg. 

'Gebied blijft bereikbaar'
Volgens de gemeente blijven de Hollandse Hout en de Buizerdweg tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar voor het verkeer. Wel moeten automobilisten en fietsers rekening houden met wat extra reistijd. Verkeersregelaars moeten ervoor zorgen dat het verkeer goed doorstroomt.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om de omleidingsroute via de Torenvalkweg/Houtribweg en Knardijk te gebruiken. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

reacties (5)

 • Cedric

   

  Inderdaad, al die rotondes op de Larserdreef zijn onzin. Welke malloot verzint nou toch een ringweg met (volgens de Wegenwiki) 13 rotondes erin (waarvan 5 op de Larserdreef)? Als ze daar nou 13 van die Vanessabulten hadden aangelegd, dan zou dat een stuk beter rijden. Dat is ook beter voor het milieu, want er wordt zo minder geremd en dit zorgt ervoor dat al het verkeer dat door het centrum heen wilt naar deze dreef toe gaat. Maar goed, sommige rotondes zijn wel noodzakelijk. Dit is er een van. Men heeft er immers gauw de neiging daar te hard te rijden en na de brug kun je niet zien wat eraan komt uit de wijk en kun je als je de wijk uit komt niet zien wat er over de brug aan komt racen. Zo is nu die drempel er gekomen die ik eigenlijk alleen verwacht in hartje Randstad.

  reageer
 • Malke Pietje

   

  Eindelijk die springbult er uit. Dat kon je geen drempel meer noemen.

  reageer
 • Focus

   

  Nou zeg dat was echt heel erg nodig 😃 een rotonde naar de noordersluis lijkt me een hele male nuttiger investering

  reageer
 • Henk Lekkus

   

  Eens kijken wanneer LL (dhr Schoone woont in het HH) met vragen komt. Of zal het Groen Links zijn die iets gaat verzinnen? We wachten gespannen af.

  reageer
 • Rob

   

  He ja. We hadden nog niet genoeg rotondes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert