Vragen PvdA/GroenLinks over toekomst Golfslag

NOORDOOSTPOLDER
PvdA/GroenLinks in Noordoostpolder wil van de gemeente weten hoe het verder gaat met het leegstaande verzorgingshuis De Golfslag. Vrijdag werd bekend dat de huidige eigenaren het kaalgestripte gebouw weer willen verkopen.

Fractievoorzitter Rien van der Velde van de PvdA/GroenLinks wil weten wat de gemeente gaat doen om te voorkomen dat De Golfslag langdurig leeg blijft staan en daardoor verpaupert. Ook wil de partij weten wat 'in woord en gebaar' de invloed van de gemeente is geweest op het besluit van de eigenaren tot verkoop. 

De huidige eigenaren kochten het pand een jaar geleden om er betaalbare appartementen in te maken. Ze zien nu van dat plan af, omdat de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing zou stellen.

reacties (4)

 • a Goossens

   

  Gemeentes zouden eens in hun oren moeten knopen dat ze ondernemers moeten laten ondernemen en als het even kan zich daar zo weinig mogelijk mee moeten bemoeien en helemaal als deze gemeentes met hun wethouders ( meestal linkse rakkers ) hebben laten zien dat ze van ondernemen heel weinig snappen. We hebben hier in de NOP het mooie voorbeeld van de Deel en de watertoren en zie wat daarvan na 10 jaar gezeik en geruzie nog niets van terecht is gekomen anders dan geldverslindende rapporten en onderzoeken en per saldo gebeurt er helemaal niets .

  reageer
 • Erik

   

  Ja dan ook echt ondernemen en niet gesubsidieerd doordat ze het pand voor een prikkie 1 mln konden kopen om inspraak van de gemeente te houden voor het ombouwen van een verzorgingstehuis naar woonappartementen en dan 10 mln te verdienen! Geloof mij dit is geen ondernemen maar graaien in de kas van het volk.

 • T.

   

  Pand is verkocht.

  reageer
 • de ambtenaar

   

  PvdA/GroenLinks zal gewoon moeten wachten, de huidige eigenaar heeft eigendomsrecht. Deze partij moet kijken naar de chaos die ze in de rest van het centrum hebben aangericht, daar zijn veel gebieden zonder eigendomsrecht en kan de gemeente zo beginnen en dat gaat geld kosten.

  reageer
 • .W.

   

  twee linkse knuffelpartijen ze moeten nu hun kans nemen en er asielzoekers in zetten . kunnen ze in het vervolg daar gaan knuffelen met ze .

  reageer
 • Andries

   

  Ik snap helemaal niks van deze reactie. Misschien kan .W. eens gaan uitleggen wat .W. zelf vindt, in plaats van afgeven op wat anderen misschien niet eens vinden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert