Werkstraf militair voor schietongeluk

SWIFTERBANT
Een 33-jarige militair uit Swifterbant is veroordeeld tot een werkstraf van 38 uur omdat hij per ongeluk op zijn collega heeft geschoten in 2014. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en de militair wordt verweten de veiligheidsvoorschriften niet goed te hebben nageleefd.

De veroordeelde had vlak voor het incident met scherpe munitie op de schietbaan geschoten. Hij zou zich daarna bij het ontladen en het onderhoud van zijn wapen niet goed hebben gehouden aan de veiligheidseisen, waardoor er een schot afging. Hij raakte zijn collega in de lies. 

De officier van justitie had een boete van 500 euro geëist.

reacties (3)

 • De Vries

   

  Tonio heeft er duidelijk geen verstand van, maar wel een oordeel klaar. Was je er bij?

  reageer
 • Tonio

   

  Ik ben er die dag bij geweest en heb alles mee gemaakt, ik stond zelfs vlakbij het slachtoffer. Het was bij mijn eigen eenheid gebeurt. Ik heb er dus wel degelijk verstand van, daarbij mag ik best een eigen mening hebben.

 • Tonio

   

  Als je goed leest zie je staan dat dit de eis was van de officier. De uiteindelijke straf is een werkstraf van 38 uur. Ook staat er dat de veiligheidsvoorschriften niet goed zijn nageleefd. Heeft niks met opleidingen en instructeurs te maken. Een verwijtbare fout. Behoorlijk ligt bestraft als je het mij vraagt. Want het uiteindelijke slachtoffer is zijn collega.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Bij iedere militaire schietoefening zijn er een aantal specifieke instructeurs / functionarissen op de schietbaan. Zo is er altijd een veiligheidsofficier ( niet zijnde deelnemer) De veiligheidsofficier heeft als taak de veiligheid te borgen. Zo controleert hij/zij bij aanvang en einde van de schietoefening de wapens op munitie en restanten van munitie. Als ex beroepsonderofficier vind ik het een vreemd verhaal.

 • Beernd

   

  Hoezo een boete? Geen opzet in het gebeuren, kerel is zo al gestraft dat hem dit overkwam..opleiding verbeteren en instructeurs moeten scherper zijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert